România îndeplineşte condiţiile pentru a fi inclusă în Visa Waiver. Ambasadoarea SUA: Mai trebuie parcurși pași importanți 

G.C. Data publicării:
viza sua
sursa: gettyimages.com/

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, anunţă marţi că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver și că românii vor putea călători fără vize în SUA, probabil, în prima parte a anului viitor. În schimb, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a declarat că, în următoarele luni, mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi pentru a se stabili dacă România este, de fapt, eligibilă.

„Astăzi este o zi mare, o zi pe care am aşteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, anunţă Muraru într-o înregistrare video postată pe site-ul ambasadei, precizând și că este necesară o confirmare din partea autorităţilor de la Washington în perioada următoare.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a declarat marţi că în următoarele luni mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi pentru a se stabili dacă România este, de fapt, eligibilă pentru a participa la Programul Visa Waiver.

„Mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi în următoarele luni pentru a stabili dacă România este, de fapt, eligibilă pentru a participa la Programul Visa Waiver (...) Există o serie de paşi referitori la securitate şi schimbul de informaţii şi am semnat câteva acorduri în acest sens, care vor trebui implementate”, a afirmat Katheleen Kavalec, potrivit Agerpres.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a anticipat că vor avea loc consultări suplimentare între cele două guverne în această toamnă.

Totodată, Katheleen Kavalec a punctat că acest program este doar pentru vize turistice şi de afaceri. „Nu se aplică vizelor de student sau altor tipuri de muncă. Este un program exclusiv pentru călătorii turistice şi de afaceri”, a mai precizat Kavalec.