Primul tren de metrou Alstom pentru Magistrala 5 a plecat din Brazilia. FOTO

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
alstom metrou
Foto: Alstom Transport

Primul metrou Alstom pentru Magistrala 5 din București a plecat din Brazilia spre România, anunță compania producătoare. 

”Primul tren de metrou marca Alstom destinat celei mai moderne linii de metrou din București a plecat din fabrica de la Taubate, Brazilia, urmând să se îmbarce cu destinația Hamburg, de unde va ajunge în România pe cale rutieră. Trenul, numit Giurgiu, va circula pe Magistrala 5 după finalizarea testelor obligatorii în vederea punerii în funcție. Drum bun și ne vedem la București!”, se arată într-o postare de marți de pe contul oficial de LinkedIn al Alstom, citată de publicația Club Feroviar.

Contractul de trenuri Alstom pentru Magistrala 5, semnat în 2020

În 2020, Metrorex  a semnat cu Alstom Transport contractul de livrare de trenuri de metrou destinate Magistralei 5 - Drumul Taberei-Eroilor.

Contractul prevede livrarea a [până la] 30 de garnituri de metrou Metropolis pentru noua Magistrală 5,  în două tranșe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane de euro. Acest contract poate fi extins cu opțiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane de euro.

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu, a declarat pentru publicația citată că primul tren de metrou produs de Alstom în Brazilia pentru Magistrala 5 a metroului bucureștean va sosi în curând. ”La sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie trenul 'Giurgiu' va fi în depoul nostru”, a spus oficialul.