Porsche vrea să ia Varta, aflată în dificultăți financiare. ”Tehnologia bateriilor trebuie să rămână în Germania”

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
varta
Foto: profimedia

Constructorul german de automobile sport Porsche AG analizează preluarea unei participaţii la Varta AG, în contextul în care producătorul de baterii cu probleme cântăreşte diferite opţiuni pentru a-şi restructura datoriile, au declarat pentru Bloomberg surse.

Constructorul auto intenţionează să preia nu doar o participaţie majoritară la divizia de baterii pentru automobile electrice a Varta, dar şi o participaţie minoritară la întregul grup Varta.

Porsche a confirmat că este deschis la ideea de a juca un rol în procesul de restructurare a grupului Varta, în ideea de a "păstra în Germania această tehnologie cheie".

Porsche îşi urmăreşte propria sa strategie cu privire la bateriile pentru automobilele electrice, care să completeze planurile grupului mamă Volkswagen AG. Strategia celor de la Porsche include construirea de celule de baterii via societatea mixtă Cellforce, precum şi planuri pentru o facilitate de producţie cu o valoare de 3,3 miliarde euro, pentru care Porsche caută parteneri financiari şi strategici.

Într-un comunicat de presă difuzat duminică, Varta a informat că analizează două propuneri pentru restructurarea sa financiară, împreună cu creditori şi potenţiali investitori. Printre aceştia se numără Porsche, companie controlată de antreprenorul austriac şi acţionarul majoritar Michael Tojner. Toate opţiunile potenţiale de restructurare pentru Varta vizează injectarea de noi fonduri cu o valoare de "ordinul zecilor de milioane de euro", a subliniat compania. De asemenea, ambele propuneri ar presupune delistarea acţiunilor Varta în timp ce anumiţi creditori ar suferi o restructurare "semnificativă" a datoriilor.

Porsche are în desfășurare mai multe proiecte de mașini electrice