Ploile anulează antrenamentele de triatlon desfășurate în Sena. Autoritățile franceze nu au rezolvat problema calității apei

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
triatlon paris
sursa: profimediaimages.ro/

Mult așteptatele probe de triatlon, care trebuiau să se desfășoare în Sena, sunt în pericol deoarece organizatorii nu pot controla eficient calitatea apei, așa cum au promis înainte de începerea Jocurilor Olimpice din Paris.

Triatlonul este prima disciplină olimpică care ar urma să aibă loc în Sena, înainte de probele de înot în ape deschise din a doua săptămână a Jocurilor Olimpice din Paris.

După o reuniune cu Comitetul de organizare, autorităţile locale şi Meteo-France, Federaţia internaţională de triatlon a luat decizia de a anula antrenamentul de luni dimineaţă, precum a făcut și duminică, întrucât calitatea apelor nu prezintă garanţii suficiente, relatează Agerpres.

„Ploile abătute asupra Parisului în timpul ceremoniei de deschidere au mărit volumul apei și riscul de infectare cu bacterii periculoase. Prioritatea noastră este sănătatea sportivilor”, precizează organizatorii olimpiadei.

Dacă calitatea apei va fi insuficientă, organizatorii iau în calcul amânarea probelor. Proba individuală masculină de triatlon ar urma să se desfăşoare marţi, iar cea feminină miercuri.