Nicușor Dan: Se deschid șantiere în toată Capitala. Nu vor mai exista linii de tramvai nemodernizate

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
Santier tramvai bucuresti
Foto: Nicusor Dan/ Facebook

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, informează că va deschide șentiere în toată Capitala, astfel încât să nu mai existe linii de tramvai nemodernizate. A spus asta cu ocazia împlinirii a jumătate din lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai.

Astfel, a fost montată calea de rulare pe o lungime de 2,4 km şi a început montarea noilor şine de tramvai, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

"Aceasta este una dintre cele mai lungi şi importante linii, care leagă Centrul de zona de Nord a Capitalei. Lucrările au început în februarie, termenul de execuţie este de un an, dar suntem optimişti că vor fi finalizate mai repede. Înlocuim şinele vechi cu unele noi pe o lungime de 4,25 kilometri pe tronsonul cuprins între Podul Băneasa şi Bulevardul Ştefan cel Mare. De asemenea, vom moderniza 17 peroane, pe care le vom adapta la tramvaiele Imperio, şi vom construi încă un peron", a afirmat edilul general.

Acesta a menţionat că se lucrează concomitent din ambele capete, dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare spre strada Barbu Văcărescu şi dinspre Podul Băneasa spre strada Căpitan Av. Alexandru Şerbănescu.

"Au fost amplasaţi 51 de stâlpi noi, mai avem de pus 100. Acesta este primul şantier deschis din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 de km de infrastructură de tramvai din Capitală. Vom deschide în curând şi alte şantiere, iar prin aceste investiţii nu vor mai exista linii nemodernizate în Bucureşti", a adaugat edilul general.

Pe 19 februarie, primarul anunţa începerea modernizării liniei 5 de tramvai. Costurile se ridică la 170 de milioane de lei cu TVA.

Proiectarea pentru tronsonul liniei 5 de tramvai dintre Podul Băneasa şi Şoseaua Ştefan cel Mare a fost făcută de Societatea de Transport Bucureşti, iar termenul de execuţie este de douăsprezece luni.

"Provocarea maximă pe care o avem pe toate loturile de reabilitare a liniilor de tramvai o reprezintă partea de suprapunere cu reţelele de utilităţi. În cadrul etapelor de proiectare, acest aspect a fost tratat astfel încât să fie găsite soluţiile optime pentru suprapuneri în tot ceea ce înseamnă parte de protejare, relocare şi deviere a reţelelor de utilităţi", declara, la acel moment, directorul general al Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei, Cătălin Aflat.