Grupul Mars ajunge la un acord pentru preluarea companiei care deține Pringles. Tranzacția se ridică la 36 mld. dolari

Georgiana Costea Data publicării:
Mars
sursa: shutterstock.com/

Mars, gigantul în domeniul dulciurilor, alimentelor şi produselor pentru animale de companie, a încheiat un acord în valoare de 36 miliarde de dolari pentru preluarea Kellanova, producătorul Pringles și Pop-Tarts. Ar fi cea mai mare achiziție realizată de producătorul de ciocolată, însă are nevoie de aprobarea autorităților de concurență.

În prezent, Kellanova înregistrează vânzări anuale de 13 miliarde de dolari pe 180 de piețe internaționale și are 23.000 de angajați.

„Prin primirea portofoliului Kellanova de mărci globale în creștere, avem o oportunitate substanțială pentru Mars de a dezvolta în continuare o afacere sustenabilă în domeniul snacks-urilor, potrivită pentru viitor”, a declarat Poul Weihrauch, directorul general al Mars, potrivit The Guardian.

Tranzacția are nevoie și de aprobarea acționarilor Kellanova. „Este o asociere cu adevărat istorică, cu o compatibilitate culturală și strategică puternică”, a adăugat Steve Cahillane, președintele și directorul executiv al Kellanova.

Tranzacția vine într-un context în care consumatorii şi-au redus cheltuielile neesențiale, ceea ce a dus la o scădere a vânzărilor de dulciuri.