Florin Jianu al IMM-urilor are ambiția să ajungă premier

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
florin jianu
Florin Jianu la o intalnire de luna aceasta cu premierul Marcel Ciolacu. Foto: gov.ro

Florin Jianu, actual președinte al organizației patronale pentru IMM (CNIPMMR) s-ar dori premier într-un următor guvern. Având în vedere trecutul său, de fost ministru în Ministerul IMM, parte azi din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, l-am întrebat ce ar face acum ca ministru al Economiei. Florin Jianu ne-a corectat. “Vă spun ce aș face ca premier”.

Fost ministru al IMM-urilor, actual președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Milocii din România (CNIPMMR), organizație care se ocupă în teorie de drepturile IMM, în special în relația cu statul, a dorit să ne răspundă ce ar face ca premier, nu ca ministru actual al Economiei, cum l-am întrebat.

A spus pentru DigiEconomic.ro trei măsuri pe care le-ar lua, iar prima dintre ele ar fi “aș da un portofoliu de vicepremier ministrului Economiei”.

Al doilea răspuns  a fost că “aș merge în CSAT să declar domeniul IMM de importanță strategică”.

Al treilea a fost că ar face “un plan” pe care l-ar urmări “lună de lună”, prin care “România să devină a 7-a putere economica din UE”.

Șeful IMM-urilor la două capete

Florin Jianu este în prezent, președinte nu numai la ONG-ul care s-ar ocupa de bunăstarea IMM-urilor din România, dar este și președintele Consiliului de Administrație al principalei agenții de stat prin care se finanțează ajutoarele de stat -  Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Altfel, recent, Sindicatul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN, o companie cu capital de stat) a transmis memorii către ministrul Finanțelor Marcel Boloș și guvernatorul BNR Mugur Isărescu prin care reclamă un presupus conflict de interese în care s-ar afla Jianu.

A mai fost ministru

În trecut,a fost ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism în Guvernul Ponta III, preluând funcţia în martie 2014 de la Maria Grapini.


A fost din nou Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în 2017, în guvernul Grindeanu, dar pentru o scurtă vreme.