Dulapul lui Kobe Bryant din vestiarul echipei Los Angeles Lakers s-a vândut la licitație pentru aproape trei milioane de dolari

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
dulap kobe
sursa: profimediaimages.ro/

Dulapul fostei vedete din NBA, Kobe Bryant, folosit de acesta în vestiarul echipei de baschet Los Angeles Lakers a fost vândut la licitaţie pentru 2,9 milioane de dolari, notează revista People.

Vânzarea a durat zece zile și a depășit estimările inițiale. Dulapul a fost evaluat la 1-1,5 milioane și s-a vândut cu 2,9 milioane de dolari.

„Suma plătită reflectă moştenirea de durată a lui Kobe, dar și natura excepțională a unui articol unic. Dulapul a fost aruncat în urma renovării arenei Staples Center din 2018. Numai că, o persoană a fost inspirată și l-a păstrat", a declarat Brahm Wachter, reprezentant al Sotheby's.

Această piesă de mobilier, pe care apare o mică plăcuță cu inscripţia "Bryant" scrisă cu majuscule, a asistat la cele mai memorabile momente din cariera baschetbalistului, precum recordul de 81 de puncte înscrise într-un meci din 2006 sau sărbătorirea titlului din NBA în 2010, când în vestiar a curs foarte multă şampanie.

După ce a murit la vârsta de 41 de ani într-un accident de elicopter în California, în ianuarie 2020, moştenirea lui Bryant a cunoscut noi vârfuri pe piaţa licitaţiilor. Unul dintre maiourile purtate la LA Lakers s-a vândut cu 5,8 milioane de dolari anul trecut.