Donald Trump își lansează o platformă de criptomonede

G.C. Data publicării:
Trump
sursa: shutterstock.com/

Fostul președinte american Donald Trump îşi va lansa în curând propria platformă de criptomonede, pe care a prezentat-o drept o alternativă la ofertele marilor bănci şi instituţii financiare.

„Americanii au fost storşi de marile bănci şi elitele financiare de prea mult timp. Este timpul să luăm atitudine – împreună”, a scris fostul preşedinte al SUA şi actual candidat republican la Casa Albă, pe X (fostul Twitter) şi pe reţeaua sa de social media Truth Social, potrivit CNBC.

Trump nu a furnizat detalii despre noul său proiect, denumit The DeFiant Ones, însă doi dintre fiii lui, Eric şi Donald Jr., care conduc conglomeratul Trump Organization, l-au descris drept „imobiliare digitale”.

„Este echitabil. O garanție la care toată lumea poate avea acces instantaneu,” a declarat Eric pentru New York Post la începutul acestei luni. „Nu știu dacă oamenii realizează ce schimbare majoră aduce acest lucru în lumea bancară și financiară. Sperăm să putem ajuta la schimbare.”

Frații Trump au promovat, de asemenea, proiectul prin postări care transmit că „finanțele descentralizate sunt viitorul” și îndemnând oamenii să „rămână pe fază pentru un mare anunț.”

Platforma promisă de Trump se va baza pe DeFi, finanţe descentralizate, mecanism bazat pe tehnologia blockchain.

Donald Trump şi-a schimbat în timp poziția față de criptomonede. În timpul preşedinţiei sale, le-a calificat drept „escrocherie”, însă acum se prezintă drept un campion al monedelor digitale.

În luna mai, Trump a devenit primul candidat major la președinție care acceptă donații în criptomonede, iar în iulie a fost cap de afiș la cel mai mare eveniment Bitcoin al anului, care a avut loc în Nashville, Tennessee. La eveniment el a promis că, dacă va fi reales, va fi „preşedintele pro-inovaţie şi pro-bitcoin de care America are nevoie”.

Documente publicate la mijlocul lunii august au arătat că Donald Trump deţinea mai mult de 1 milion de dolari în ether, a doua cea mai importantă criptomonedă din lume.