UPDATE Dezastru în Germania: un hotel s-a prăbușit miercuri lângă Frankfurt. Operațiunile de salvare s-au terminat joi

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
hotel prabusit germania
sursa: profimediaimages.ro/

În noaptea de marţi spre miercuri, echipele de salvare din localitatea germană Kröv au fost rugate să intervină după ce un hotel s-a prăbușit parțial. Acțiunea se desfășoară cu dificultate, din cauza structurii instabile.

UPDATE

Ultima persoană a fost recuperată în viață de sub moloz. Misiunea a fost dificilă deoarece salvatorii au fost nevoiți să asigure perimetrul astfel încât să nu declanșeze o reacție în lanț care să pună presiune suplimentară pe corpul victimei, notează SWR.

UPDATE 19:16

Alte două persoane au fost scoase de sub dărămături și primesc îngrijiri medicale. Experții au constatat posibila cauză a dezastrului, potrivit Stern.

„Aceste clădiri au fost concepute la sfârșitul secolului 17, începutul secolului 18. Chiar dacă au beneficiat de-a lungul anilor de renovări, gradul lor de siguranță este discutabil. Cel mai probabil, o grindă de lemn din structura de rezistență a cedat și a antrenat desfășurarea nefastă a evenimentelor”, susțin specialiștii.

cladire germania
sursa: profimediaimages.ro/

La această oră, echipele de salvatori se luptă să găsească ultima persoană dată dispărută.

UPDATE 14:25

În total, două persoane au decedat. Trei turiști sunt și la ora aceasta încă prinși sub dărămături. Patru persoane au fost scoase cu răni minore, relatează Reuters.

La locul accidentului a fost adusă și o macara să asiste la operațiunea de salvare.

 

macara accident germania
sursa: profimediaimages.ro/

Printre cei salvați se numără un copil în vârstă de doi ani, care a fost recuperat nevătămat, dar în stare de șoc, după evenimentul traumatic. Salvatorii l-au predat în grija părinților, care așteptau îngrijorați pe margine.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Polițiștii germani au fost alertați în cursul nopții despre faptul că etajul unui hotel din localitatea Kröv s-a prăbușit. La momentul producerii accidentului, în unitatea de cazare se aflau 14 persoane, dintre care cinci au reușit să iasă nevătămate, iar alte nouă au rămas blocate,

Restul persoanelor dispărute sunt căutate sub dărămături, însă salvatorii acționează cu dificultate din cauza structurii instabile. Din cei nouă prinși sub moloz, o persoană a decedeat.

"Câţiva oameni au reuşit să părăsească singuri clădirea. Operațiunea de salvare se desfășoară într-un mediu dificil, cu mulți factori de risc", a indicat poliţia.

Clădirile învecinate au fost evacuate din cauza temerilor că imobilul s-ar putea prăbuşi în continuare. Deocamdată nu se cunoaşte ce a determinat producerea unui asemenea accident, informează Deutsche Welle.