Dacia ignoră războiul comercial China-UE. Nu va mări brusc prețurile pentru modelul Spring

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
dacia spring
sursa: profimediaimages.ro/

Dacia, marca cu preţuri reduse din cadrul grupului auto francez Renault, nu intenţionează ca, pe termen scurt, să majoreze preţurile pentru modelul electric Spring, chiar dacă Comisia Europeană a anunţat taxe vamale provizorii la importurile de vehicule electrice pe baterii din China, a declarat joi un purtător de cuvânt, transmite Agerpres.

Totuşi, este posibil ca Dacia să crească preţurile la o dată ulterioară, dar nu în mod brusc şi în orice caz nu va fi vorba de o majore semnificativă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

La finalul unei investigaţii demarate în toamna anului trecut, Comisia Europeană a concluzionat că lanţul de producţie BEV din China beneficiază de subvenţii incorecte, reprezentând o ameninţare economică pentru producătorii de vehiculele electrice pe baterii din UE. În consecinţă, Executivul comunitar a decis să introducă tarifele vamale suplimentare de 17,4% pentru automobilele BYD, de 19,9% pentru automobilele Geely şi de 37,6% pentru automobilele SAIC.

De mai mulţi ani, Renault promovează Dacia Spring drept cea mai accesibilă maşină electrică din Europa. Modelul crossover produs în provincia chineză Hubei are un preţ de pornire de 20.800 de euro în Franţa sau 15.800 de euro dacă se ia în calcul şi subvenţia de la stat.