Ce cote au la casele de pariuri candidații pentru Primăria Capitalei. Imaginea competiției electorale când sunt bani în joc

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
candidati alegeri Bucuresti 2024
Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Nicușor Dan. Foto: capturi video Ecopolis/ Youtube

Multe case de pariuri au cote pentru candidații la Primăria Municipiului București. Nu diferă mult de la o casă la alta, dar diferențele între candidați, când vine vorba de pus bani în joc, sunt foarte mari, sau cel puțin așa arată softurile antrenate pe pariuri sportive.


Astfel, la una dintre marile case de pariuri din România, Nicușor Dan are o cotă de 1.30. Însemnând că victoria lui în alegeri ar aduce pariorului un câștig de 30% din suma pusă în joc.

Restul, din punct de vedere al câștigurilor asumate de case, par outsideri, în termeni sportivi. Următoarea este Gabriela FIrea, cu o cotă de 5.5. Însemnând că agenția oferă pariorului un câștig de 5 ori și jumătate suma pariată.

Cristian Popescu Piedone are a treia cea mai mare cotă, de 7.0, o victorie a lui la alegeri garantând un câștig de 7 ori suma pusă în joc.

Foarte departe este Sebastian Burduja, cu o cotă de 35, adică de 35 de ori banii pariați, în caz că ar câștiga.

Ultimele sondaje îl dau pe Nicușor Dan favorit pentru câștigarea alegerilor pentru Primăria Capitalei, dar la procente care nu au fost validate și de casele de pariuri, când e vorba de bani puși în joc.

În ultimul sondaj public, făcut la comanda PSD, actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan, independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită, se situează pe primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, cu doar 28,6%, urmat de Gabriela Firea (PSD), cu un 26,5%.

Conform sondajului, actualul primar Nicuşor Dan este creditat cu 28,6% din intenţiile de vot pentru Primăria Capitalei.

Pe locul al doilea, la mică distanţă, se situează candidatul PSD Gabriela Firea - 26,5%, urmată de Cristian Popescu - Piedone (PPUSL) - 15,2% şi de Sebastian Burduja (PNL) - 13,8%.