Boeing a găsit soluția pentru a rezolva protestele salariaților: va concedia 10% din angajați

Alexandru Gologan Data publicării:
Boeing concedieri
sursa: profimediaimages.ro/

Producătorul american de avioane Boeing a anunţat că va renunţa la 10% din forţa sa de muncă iar livrările modelului 777X vor fi din nou amânate, pe fondul protestelor masive din cadrul gigantului aeronautic. Compania se confruntă cu multiple probleme legate de siguranţa aeronavelor.

Greva muncitorilor de la Boeing nu a înregistrat efectul scontat. În loc să le mărească salariile și să le ofere contracte mai bune, conducerea producătorului aviatic vrea să facă indisponibilizări.

„Compania trebuie să-şi reseteze nivelul forţei de muncă pentru a se alinia cu realitatea financiară şi pentru a se concentra mai mult pe priorităţi", a transmis angajaților, directorul general al Boeing, Kelly Ortberg.

În acest context, livrarea modelului 777X se amână cu un an, până în 2026, relatează CNN. Iniţial acesta a fost desemnat succesorul celebrului model 777 în 2013, data punerii în funcţiune fiind stabilită pentru 2020. Dar pe parcurs au existat mai multe probleme în dezvoltarea proiectului, care implicit au dus la întârzieri și termene depășite.

Boeing se va concentra pe producerea şi livrarea comenzilor modelului 767 Freighters. Producţia aeronavelor 737 şi 777 este afectată de greva declanşată de cel mai mare sindicat de la Boeing, care reprezintă 33.000 de angajaţi.