ANF scoate din pepeni producătorii locali. Fructul românesc care va intra la control din opt iulie

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
pepeni
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va verifica pepenele românesc, începând de luni, 8 iulie, în cadrul unor acţiuni de control pentru determinarea reziduurilor de pesticide la legumele şi fructele proaspete de sezon, în vederea respectării prevederilor legale în domeniu, a anunţat, duminică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, până în 31 august a.c., numărul de probe care vor fi verificate va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, relatează Agerpres.

"Ulterior acţiunii "Cireaşa şi Căpşuna" desfăşurată în perioada 30 mai - 5 iulie, ANF va demara o nouă operaţiune de control tematic numită "Pepenele românesc", care se va derula în perioada 8 iulie - 31 august. Numărul de probe prelevate prin Programul Naţional de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, iar eşantioanele vor fi colectate atât din pieţele bucureştene, cât şi din fiecare reşedinţă de judeţ, în vederea analizării acestora", a transmis MADR într-un comunicat.

În cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide, inspectorii ANF vor efectua mai multe controale tematice la fructele de sezon pentru a vedea dacă legislația în vigoare este respectată. În caz contrar, se vor aplica amenzi.