Live

Şeful Statului Major al Apărării: Sentimentul apartenenţei la NATO este mai important ca oricând

Data actualizării: Data publicării:
Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării. Foto: George Călin/Inquam Photos

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord rămâne pentru România pilonul de bază al politicii noastre de securitate, a declarat, miercuri, şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Robert Bauer.

Petrescu a spus că amiralul Bauer "păşeşte pe un teritoriu cu o populaţie care are un profund sentiment de apartenenţă la spaţiul euroatlantic". În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, "acest sentiment al apartenenţei este mai important ca oricând", a arătat el.

"Am crescut capacitatea defensivă a scutului NATO în România", a afirmat şeful SMAp. De asemenea, a adăugat că în prezent există în România peste 30 programe de înzestrare ale Apărării, una dintre priorităţi fiind înzestrarea capabilităţilor pentru forţele navale.

La rândul său, Robert Bauer a spus că România şi-a demonstrat dedicarea "din prima zi în care a aderat la Alianţă". "Aţi dovedit că înţelegeţi adevărata valoare a apărării colective", a punctat şeful Comitetului Militar al NATO, potrivit Agerpres.

"Trebuie să continuăm să susţinem Ucraina atât cât este nevoie", a susţinut înaltul oficial NATO, adăugând că, dacă Rusia va înfrânge Ucraina, "nu se va opri".

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serghei Lavrov: Rusia este „complet pregătită” pentru un război cu NATO în Arctica

Noul submarin germano-norvegian de tip 212CD este atât de capabil, încât ambele țări vor creșterea producției

Piloții ucraineni se antrenează în România pe 14 avioane F-16. De ce țara noastră poate fi „un model” pentru astfel de antrenamente

Ministrul Apărării, despre dronele ruse care ajung în România: „Este necesar un răspuns robust şi coordonat” la nivelul NATO

Partenerii noștri