Live

Zelenski spune că dialogul cu Putin ar fi lipsit de sens: „Nu vom intra în jocul lui”

Data publicării:
Volodimir Zelenski / Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că discuţiile de pace cu omologul său rus Vladimir Putin ar fi „goale” şi „lipsite de sens”, relatează agenția dpa.

„Lumea aşteaptă ca Ucraina să prezinte un plan de compromis cu privire la modul de a pune capăt războiului mâine”, a spus el la un eveniment la Kiev.

„Nu e vorba că nu există compromisuri cu Putin, dar cu Putin dialogul, astăzi, este gol, lipsit de sens, pentru că nu vrea să pună capăt războiului pe cale diplomatică”, a argumentat Zelenski, potrivit Agerpres.

Putin ar putea fi dispus să se angajeze în negocieri diplomatice, a adăugat Zelenski, dar condiţia sa prealabilă este ca Kievul să recunoască ocuparea de către Rusia a 30% din teritoriul ucrainean.

„Nu vom intra în jocul lui”, a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a declarat că avansul forţelor sale în regiunea Kursk din sudul Rusiei i-a redus la tăcere pe criticii Kievului.

Ucraina şi-a prezentat propria cale către pace la un summit din Elveţia în iunie.

Planul prevede retragerea trupelor ruse din toate zonele Ucrainei, inclusiv din peninsula Crimeea.

Conform planului, Rusia ar trebui să fie de acord să plătească despăgubiri şi să permită ca liderii politici şi militari să fie traşi la răspundere în faţa unei instanţe internaţionale.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Partenerii noștri