Live

Un sat spaniol a fost scos la vânzare pentru 260.000 de euro. Cumpărătorul se va alege cu 44 de case și un bazin de înot

Data publicării:
constructii vazute de sus
Localitatea a fost părăsită încă din anii 1980. Foto: Wikimedia Commons

Micuța localitate Salto de Castro, din Spania, poate fi cumpărată cu totul pentru prețul de 260.000 de euro. Situată în nord-vestul țării, lângă granița cu Portugalia, localitatea are 44 de case, o biserică, o școală și un bazin de înot, incluse în preț.

Salto de Castro a fost ridicată la începutul anilor 1950 de o companie care se ocupa cu electrificarea zonelor rurale din Spania. Aici au fost cazați muncitorii care au construit un baraj de acumulare, în apropiere. Însă după finalizarea lucrărilor, oamenii au început să plece, în lipsa locurilor de muncă. În anii 1980, Salto de Castro era deja o localitate părăsită.

A fost cumpărată, apoi, de un om de afaceri, la începutul anilor 2000, care a vrut să transforme satul într-un complex hotelier. Dar criza economică mondială i-a curmat planurile, iar acum, la peste 80 de ani, proprietarul a decis să renunţe la proiect.

Reprezentanţii companiei imobiliare care intermediază vânzarea au spus, pentru BBC, că anunţul a avut peste 50.000 de vizite, de când a fost postat online, săptămâna trecută. Iar aproximativ 300 de persoane, din mai multe ţări, şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra.

Salto de Castro a mai fost scos la vânzare şi în trecut, însă preţul cerut atunci, de 6,5 milioane de euro, a ţinut potenţialii cumpărători departe. Preţul actual, de 260.000 de euro, este comparabil cu cel al unei garsoniere într-o zonă centrală din Madrid sau Barcelona.

Anunţul precizează, însă, că cine vrea să renoveze clădirile ori să continue proiectul de transformare a localităţii într-un complex turistic ar trebui să investească în jur de două milioane de euro.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Efectul Schengen pe piața imobiliară: Cresc prețurile caselor din zonele de graniță

Orașul de mâine. Beneficiile regenerării urbane

Noul an vine cu scumpiri pe piața imobiliară. Unde se află cele mai scumpe cartiere din țară

Premiul cel mare la Loteria de Crăciun din Spania a fost câștigat. Ce sumă a fost pusă la bătaie și cine sunt norocoșii

Partenerii noștri