Live

„Un afront direct”. Reacție furioasă a Kremlinului după anunțul SUA că va desfășura rachete cu rază lungă de acţiune în Germania

Data publicării:
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a avut o reacție furioasă la decizia Statelor Unite de a desfăşura punctual rachete cu rază lungă de acţiune în Germania, denunţând o întoarcere „la Războiul Rece”, în plin conflict între Moscova şi Ucraina, susţinută de Occident.

Germania, Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit participă direct la conflictul din Ucraina. Toate atributele Războiului Rece revin, cu o confruntare, cu un afront direct”, a susținut purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Toate acestea sunt întreprinse pentru a ne asigura înfrângerea strategică pe câmpul de luptă”, a continuat el, răzpunzând la întrebarea unui jurnalist de la televiziunea publică rusă.

Acesta nu este un motiv pentru a fi pesimişti, dimpotrivă, este un motiv pentru a ne uni şi folosi tot potenţialul nostru enorm şi a îndeplini toate obiectivele pe care ni le-am propus în cadrul operaţiunii militare speciale” în Ucraina, a adăugat Peskov.

Casa Albă a anunţat miercuri că Statele Unite vor desfăşura punctual, începând din 2026, noi arme în Germania, ceea ce ar permite lansare de lovituri la o distanţă mai mare decât sunt capabile sistemele americane poziţionate în prezent în Europa.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Doi oficiali ruşi din domeniul apărării au recunoscut că au luat mită pentru contracte de furnizare pentru armată

Partenerii noștri