Live

Marine Le Pen, vizată de o anchetă judiciară privind o presupusă finanţare ilegală a campaniei sale prezidenţiale din 2022

Data publicării:
Lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen. Foto: Profimedia Images

Parchetul din Paris a deschis recent o procedură judiciară cu privire la o presupusă finanţare ilegală a campaniei lui Marine Le Pen pentru alegerile prezidenţiale din 2022, dezvăluie BFMTV, citând mai multe surse concordante.

Ancheta a fost declanșată după o sesizare în luna aprilie a Comisiei Naţionale franceze a Conturilor de Campanie şi Finanţărilor Poltiice (CNCCFP).

La fiecare scrutin, candidaţii nu au voie să depăşească un plafon de cheltuieli stabilit de lege.

CNCCFP examinează, pe baza facturilor, conturile de campanie ale fecărui candidat, pentru a vedea dacă au respectat acest plafon.

În cazul în care au respectat regulile stabilite, statul le rambursează o parte a acestor cheltuieli de campanie.

Însă, dacă nu au respectat regulile, CNCCFP le poate „reforma” contul de campanie, reduce rambursarea de la stat şi eventual sesiza justiţia pentru a ancheta.

CNCCFP a emis astfel o sesizare Parchetului din Paris, în baza Articolului 40, cu privire la contul de campanie a lui Marine Le Pen în alegerile prezidenţiale din 2022, scrie BFMTV, potrivit News.ro.

Contactată de BFMTV în urmă cu câteva săptămâni, Comisia recunoştea că semnalează „destul de frecvent” fapte susceptibile să constuituie infracţiuni penale unor parchete.

Potrivit „informaţiilor noastre”, scrie BFMTV, Marine Le Pen nu este singura candidată în alegerile prezidenţiale din 2022 care a făcut obiectul unei sesizări a CNCCFP.

Însă Parchetul din Paris a deschis foarte recent o procedură judiciară, mai precizează postul francez.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Indiciul că lidera de facto a extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, este dispusă la colaborare cu noul prim-ministru francez

Michel Barnier a fost desemnat prim-ministru al Franței de către Emmanuel Macron

Demisia lui Emmanuel Macron, considerată aproape sigură de fostul premier Edouard Philippe, care va candida la președinția Franței

Comuniștii francezi susțin că Macron se comportă „ca Trump” pentru că nu a numit-o premier pe Lucie Castets

Partenerii noștri