Live

Ucraina afirmă că Rusia adună forţe în nordul regiunii Harkov: În prezent, sunt insuficiente pentru o ofensivă pe scară largă

Data actualizării: Data publicării:
„Aceste forţe sunt în prezent insuficiente pentru o ofensivă pe scară largă şi străpungerea apărării noastre”, a spus Sîrski într-o declaraţie pe reţeaua Telegram. Foto: Profimedia

Rusia adună forţe în apropierea părţii de nord a regiunii ucrainene Harkov, unde a lansat o ofensivă în această lună, dar încă nu dispune de trupe suficiente pentru a lansa o ofensivă majoră în acea zonă, a afirmat joi şeful de Stat Major ucrainean, generalul Oleksandr Sîrski. 

Ucraina declară că a stabilizat frontul în nord-estul regiunii Harkov, unde forţele ruse au lansat pe 10 mai un atac care a deschis un nou front şi întins trupele depăşite numeric ale Kievului, , transmite Reuters, preluat de Agerpres. 

Potrivit generalului Sîrski, Rusia continuă să trimită regimente şi brigăzi suplimentare din alte zone şi din bazele de antrenament pentru a-şi consolida trupele pe cele două linii principale de atac în nordul regiunii Harkov.

Acestea includ zona Strilecia-Lîpţi dintre două mici sate şi vecinătatea oraşului de frontieră Vovceansk unde au avut loc lupte urbane.

„Aceste forţe sunt în prezent insuficiente pentru o ofensivă pe scară largă şi străpungerea apărării noastre”, a spus Sîrski într-o declaraţie pe reţeaua Telegram.

De asemenea, „crearea unei rezerve de muniţii” de către Ucraina a redus capabilităţile ofensive ale trupelor ruse, a mai spus comandantul ucrainean.

Remarca sugerează că deficitul acut de muniţie de artilerie al Kievului s-a diminuat de când Statele Unite au aprobat în cele din urmă un amplu pachet de ajutor în aprilie.

Secretarul de stat Antony Blinken a spus miercuri că armele americane livrate ajută la stabilizarea liniilor frontului.

Rusia şi-a concentrat cea mai mare parte a presiunii ofensive în estul Ucrainei, unde trupele sale au reuşit să înainteze lent şi progresiv după cucerirea oraşului Avdiivka din Doneţk în luna februarie.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia va crește cheltuielile de propagandă la un maxim istoric: 27 de milioane de dolari pe săptămână. Unde merg banii

UE caută soluții de a ocoli veto-ul Ungariei și a putea debloca donațiile destinate Ucrainei. O soluție relativ simplă își face loc

Putin se întâlnește cu președintele Iranului „pentru a discuta situația din Orientul Mijlociu”

Ucraina are acum mai multe F-16. De ce vor ajunge avioanele Kievului în România

Partenerii noștri