Live

Câți americani s-au înscris la NASA pentru a participa la formarea noii generații de astronauți

Data actualizării: Data publicării:
Foto: NASA via Getty Images

Agenţia spaţială americană (NASA) a anunţat miercuri că a primit peste 12.000 de candidaturi pentru următoarea sa generaţie de astronauţi, care nu va cuprinde însă mai mult de zece locuri şi ai cărei membri vor fi anunţaţi în vara anului 2021.

„Următoarea promoţie de astronauţi din generaţia Artemis ne va ajuta să explorăm noi zone de pe Lună şi ne va duce pe 'Planeta Roşie'”, a declarat administratorul general al NASA, Jim Bridenstine, potrivit Agerpres.

Artemis este numele programului spaţial ce vizează revenirea astronauţilor americani pe Lună.

În 2017, în cadrul precedentei sale etape de recrutare, 12 candidaţi din 18.300 de propuneri au fost reţinuţi de NASA, iar 11 dintre ei au reuşit să ajungă la capătul îndelungatului curs de pregătire profesională, care s-a încheiat abia în ianuarie 2020.

Noii candidaţi vor trebui să fie cetăţeni americani şi să deţină un masterat într-o disciplină ştiinţifică, în tehnologie, inginerie sau matematică. De asemenea, ei pot fi medici sau piloţi.

NASA are în prezent în rândurile sale 48 de astronauţi activi.

Viitorii recruţi vor participa la misiuni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi, poate într-o bună zi, la călători pe Lună, dacă programul Artemis va fi menţinut şi implementat până la capăt.

Prima misiune cu echipaj uman pe Lună ar trebui să aibă loc în cadrul acestui program spaţial în 2024. Ea va fi urmată de alte misiuni lunare şi de o prezenţă umană "mai consistentă" pe Lună începând din 2028, însă finanţările necesare nu sunt deocamdată asigurate pentru a garanta acest calendar strâns al programului Artemis.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cele mai detaliate imagini ale suprafeței Soarelui au fost realizate de misiunea spațială Solar Orbiter. La ce ajută informațiile

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Bill Nelson, NASA: Nu am văzut diviziune rasială sau religioasă. Din perspectiva spațiului, toți suntem cetățeni ai planetei Pământ

Partenerii noștri