Video Povestea Tamarei, o bătrână care trăiește într-un adăpost din Ucraina alături de nepotul ei, pe care părinții i l-au lăsat în grijă
Adăposturile subterane sunt salvarea ucrainenilor în fața atacurilor dezlănțuite ale soldaților lui Vladimir Putin. Oamenii stau acolo zi și noapte, în condiții greu de suportat. Nu au altă variantă, spun ei. Afară ar putea să devină victime ale rușilor. Este și povestea unei bătrâne de 77 de ani, dintr-un oraș aflat în estul Ucrainei, a cărei singură dorință este să revină pacea.
„Următoarele două luni sunt periculoase. Este un risc de război mondial”. Avertismentul ministrului de Externe al Ungariei
Prețurile la carburanți au crescut pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu și din Ucraina. Expert: Urmează și alte scumpiri
Nepoata lui Belousov își imploră unchiul să nu mai ucidă copii ucraineni
O femeie scapă ca prin minune după ce o rachetă trasă de ruși lovește lângă ea
Rusia dă vina pe SUA pentru atacurile de la Belgorod care au ucis civili ruși
Acord de securitate pe zece ani. Belgia va da Ucrainei 30 de avioane F-16
Zelenski e în Harkov
Un expert din Ucraina avertizează
Alertă în Ucraina, rușii au bombardat Kievul noaptea
De peste o lună, Tamara, o bătrână din Sievierodonețk, oraș aflat în estul Ucrainei, trăiește într-un adăpost subteran, alături de nepotul ei, pe care părinții i l-au lăsat în grijă, și de alte câteva sute de persoane.
"Am venit în acest adăpost din cauza împușcăturilor, a bombardamentelor. Mi-era teamă că blocul în care locuiesc va fi distrus și voi muri", povestește femeia.
Sievierodonețk se află sub asaltul masiv al trupelor rusești și singura șansă a oamenilor de a scăpa cu viață este să se ascundă în subteran. Hrana și medicamentele sunt puține, iar condițiile de trai, extrem de dure.
"Am venit aici în martie, când era foarte frig și noaptea și ziua. Și este foarte umed aici. De aceea, mulți oameni s-au îmbolnăvit. Mulți oameni tușeau și aveau alte simptome, și așa mai departe. Și cel mai rău lucru a fost că nu aveam destule medicamente pentru a ne vindeca".
Tamarei și oamenilor din Ucraina, care de aproape două luni suportă ororile comise de soldații ruși, nu le-a mai rămas decât speranța.
"Toți vrem și ne dorim și ne străduim pentru pace. Vrem ca acest război oribil să se oprească cât mai repede posibil. Desigur că ne dorim pacea. Sperăm la pace", conchide bătrâna de 77 de ani.
Editor : A.A.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News