Live

Olaf Scholz consideră că este „foarte posibil” să câștige Kamala Harris alegerile din SUA: „Știe ce vrea și ce poate să facă”

Data publicării:
Olaf Scholz și Kamala Harris. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat că este „foarte posibil” ca actuala vicepreşedintă a SUA, Kamala Harris, să câştige alegerile prezidenţiale care au loc în Statele Unite în noiembrie, fără a-şi exprima totuşi susţinerea faţă de Harris în detrimentul candidatului republican, Donald Trump, relatează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres. 

Olaf Scholz declară că Kamala Harris este un politician „competent și experimentat” și ar putea câștiga alegerile prezidențiale din SUA:  „Știe ce vrea și ce poate să facă”.

Cancelarul german a fost neobişnuit de direct în manifestarea susţinerii sale faţă de preşedintele american Joe Biden înainte ca acesta să anunţe că renunţă la candidatura pentru un nou mandat, la sfârşitul săptămânii trecute, menţionează Reuters.

„Campania electorală din SUA va fi, cu siguranţă, foarte interesantă, acum cu o mică schimbare de distribuţie şi o nouă constelaţie”, a declarat Scholz în cadrul conferinţei sale de presă anuale de vară.

„Cred că este foarte posibil ca aceste alegeri să fie câştigate de Kamala Harris, dar cei care vor decide sunt alegătorii americani", a adăugat cancelarul german.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cum au reacționat Joe Biden și Kamala Harris când au aflat despre incidentul cu Donald Trump

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Partenerii noștri