Live

Noi sancțiuni pentru Rusia. SUA vizează „intermediari din țări terțe” care furnizează „piese esențiale armatei” lui Putin

Data publicării:
Foto: Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA / Sursa foto: Profimedia Images

Statele Unite urmează să impună săptămâna viitoare o nouă serie de sancţiuni Rusiei ţintind „intermediari din ţări terţe care furnizează Rusiei piese esenţiale armatei sale”, a anunţat marţi secretara americană a Trezoreriei Janet Yellen, relatează AFP, preluată de News.ro.

„Începând de săptămâna viitoare, vom prezenta noi sancţiuni dure vizându-i pe cei care facilitează maşina de război a Kremlinului, intermediarii din ţări terţe care furnizează Rusiei piese esenţiale armatei sale”, anunţă însărcinata cu Economia şi Finanţele a lui Joe Biden, într-o conferinţă de presă organizată în timpul reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internţaional (FMI) şi Băncii Mondiale (BM).

„Vom continua să luptăm împotriva ocolirii sancţiunilor de către Rusia”, a subliniat Yellen.

Statele Unite şi ţările aliate Ucrainei impun neîncetat sancţiuni - după invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022 - vizând persoane, întreprinderi şi alte entităţi.

„Acţionăm neîncetat pentru a elibera valoarea economică a activelor suverane ruse imobilizate în jurisdicţiile noastre în vederea susţinerii Ucrainei”, anunţă Janet Yellen.

Ţările aliate Ucrainei vor, de luni de zile, să folosească fonduri suverane ruse blocate în jurisdicţiile lor pentru a ajuta Kievul.

Departamentul Trezoreriei a impus sancţiuni economice cu scopul de a bloca activele în Statele Unite ale unor persoane sau entităţi ţintite şi de a le bloca schimburile comerciale.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Interzis pe viață! A intrat pentru prima dată în ringul de box și ce a urmat a provocat revoltă: ”Arestați-l!”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski anunță că eventualele negocieri de pace cu Rusia depind de alegerile din SUA. Ce spune despre armele nucleare pentru Ucraina

Prima reacție a Coreei de Nord după ce a fost acuzată că trimite soldați Rusiei pentru războiul din Ucraina

„Putin se teme de pace.” Zelenski acuză Rusia că vrea să implice Coreea de Nord în război: E un semnal evident

Ucraina primește un nou ajutor, în valoare de 400 de milioane de dolari, de la SUA. Ce arme și echipamente militare vor sosi la Kiev

Partenerii noștri