Noile minuni ale lumii. Locurile fascinante adaugate recent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Recent, legendarul oraș Babilon a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Zilele acestea, i s-au alăturat alte locuri fascinante din India, Islanda și Macedonia, care acum așteaptă atât vizitatori, cât și investițiile autorităților în conservare și restaurare.
Franța, destinație pentru vacanțe de neuitat
Primarul din Roșia Montană, despree includerea în patrimoniul UNESCO
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
JAIPUR din India, supranumit „Orașul Roz”, face parte, oficial, din zestrea culturală a planetei. Aflat într-o dezvoltare continuă, datorită proiectelor desfășurate constant de oficiali, Jaipur este capitala şi cel mai mare oraş din regiunea Rajasthan. Metropolă specific indiană, în care cultura şi tradiţiile se regăsesc la fiecare la pas, Jaipur a fost construit în secolul al XVIII-lea şi a devenit imediat o atracţie turistică majoră atât pentru localnici, cât şi pentru străini. Orașul face parte din „Tringhiul de Aur” al Indiei, alături de Agra și Delhi.
Mult avansat faţă de celelalte mari oraşe ale Indiei, din punctul de vedere al infrastructurii, Jaipur este un oraș surprinzător, care atrage anual milioane de vizitatori.
Mai aproape de România, regiunea lacului OHRID, care se întinde pe suprafețe din Albania și Macedonia, și-a câștigat locul printre siturile de interes pentru UNESCO. Menționată pentru moștenirea sa naturală și culturală, zona cuprinde o biserică creștină ridicată în secolul al VI-lea și, în apele puțin adânci din preajma malurilor lacului, urme ale unor locuințe lacustre preistorice.
Nu doar locuri încărcate de istorie sau construcții impresionante au stârnit interesul UNESCO, ci și zone în care natura este de-a dreptul fascinantă. Este cazul parcului național VATNAJOKULL din Islanda, creat în anul 2008 și care acoperă 14% din întreaga țară. Locul nu duce lipsă de vulcani, cutremure, ghețari care se topesc, peșteri, cratere și activitate geotermală, astfel că este un permanent spectacol. În motivarea includerii pe lista Patrimoniului Mondial, parcul este descris drept "o zonă cu contradicții naturale neliniștitoare, dar și cu o armonie încântătoare".
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News