Live

Motivul pentru care televiziunea din China cenzurează urechile bărbaților

Data publicării:

Televiziunea din China a decis să cenzureze urechile unui tânăr actor care a apărut în reality show-ul „I, actor”, întrucât acesta poartă cercei. În imaginile difuzate de televiziunea chineză, Jing Boran apare cu urechile cenzurate în zona în care are piercinguri, scrie CNN.

Boran nu este singura victimă a cenzurii. Și alți bărbați care poartă cercei au fost cenzurați de televiziune. Imaginile au devenit virale pe rețeaua de socializare Weibo.

China are unele dintre cele mai stricte reguli privind cenzura în televiziune. Anul trecut, a fost interzisă difuzarea imaginilor în care apar actori tatuați, precum și ilustrările privind cultura hip-hop, considerată imorală.

Grace Leung, profesoară la Universitatea Chineză din Hong Kong, a declarat că, cel mai probabil, decizia de a interzice apariția la televizor a bărbaților cu piercinguri este o încercare a guvernului de a limita impactul culturii vestice asupra culturii pop din China.

„Este o politică de purificare a culturii pop și de eliminare a oricăror influențe vestice”, a spus aceasta. „China este o societate patriarhală puternică, în care încă există diferențe puternice privind statutul femeilor și bărbaților în multe comunități. Să vezi bărbați purtând cercei este, din punctul de vedere al multor bărbați care respectă tradițiile, o deteriorare a statutului lor social”, a adăugat aceasta.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China către Statele Unite: Suntem „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”

China se pregătește de o catastrofă. Super taifunul Yagi a ajuns pe coasta de sud, unde peste 400.000 de oameni au fost evacuați

„E o durere care nu va putea fi ștearsă”. Fanii chinezi, revoltați după înfrângerea umilitoare cu marea rivală Japonia, 0-7

Șeful NATO reiterează cererea transmisă Chinei de a nu mai sprijini războiul Rusiei din Ucraina

Partenerii noștri