Amiral american: Exportul de tehnologie militară dinspre Rusia către China ar putea schimba echilibrul de putere în războiul submarin

Data publicării:
Submarin rusesc
Foto: Profimedia

Parteneriatul în creștere al Chinei cu Rusia ar putea schimba echilibrul de putere în războiul submarin, potrivit amiralului Sam Paparo, fostul commandant al Flotei Pacificului.

Rusia va furniza cel mai probabil tehnologie pentru a ajuta China să construiască submarine noi și mai bune, a declarat sâmbătă șeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA.

„Dominația submarină americană față de flota similară chineză ar putea lua sfârșit”, a declarat amiralul Sam Paparo în timpul Forumului de securitate de la Halifax.

Parteneriatul în creștere dintre China, Rusia, Coreea de Nord și Iran le face pe fiecare dintre ele mai periculoase, a spus el. În timp ce Rusia primește bani de la China în schimbul petrolului, cele două fac, de asemenea, schimb de tehnologie.

„China a ajutat la reconstruirea mașinii de război a Rusiei, cu 90% din semiconductoarele sale”, a declarat Paparo.

În timp ce China se mândrește cu o marină mai mare decât cea a Statelor Unite, marina americană este în general considerată a fi mai avansată în ceea ce privește submarinele. Motivul: Întreaga flotă de submarine a SUA este alimentată cu energie nucleară, în timp ce flota de submarine a Chinei este în principal diesel, care este mai puțin sigură și necesită realimentare mai regulată. Dar China avansează rapid cu producția mai multor submarine cu propulsie nucleară, deși a avut parte de câteva incidente notabile, inclusiv scufundarea unuia dintre aceste submarine nucleare la începutul acestui an.

„Acesta este un mediu periculos, iar acest lucru adaugă complexitate mediului în sine”, a declarat Paparo.

Citește și

Un general rus care a raportat victorii inexistente de pe front a fost mazilit de Putin. „Poți face greșeli, dar nu poți minți”

Schimb de tehnologie cu Phenianul

Oficialii sud-coreeni din domeniul apărării au declarat în octombrie că anticipează, de asemenea, că Rusia va face schimb de tehnologie de rachete cu Coreea de Nord. Paparo a reiterat aceste preocupări sâmbătă, spunând că se așteaptă ca „Rusia să furnizeze Coreei de Nord tehnologie pentru rachete și submarine”.

Statele Unite răspund la această posibilitate prin aprofundarea relației cu partenerii din regiune prin eforturi comune și schimb de informații, a spus el, și prin încurajarea acestor parteneri - cum ar fi Japonia și Coreea de Sud - să colaboreze mai mult între ei.

Citește și

O dronă-spion a fost descoperită urmărind portavionul britanic HMS Queen Elizabeth în Portul Hamburg


Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri