Live

Foto Coreea de Nord își redeschide granițele pentru turiști. Îi așteaptă ”utopia socialistă” la Samjiyon

Data publicării:
Liderul nord-coreean Kim Jong un, inspectând un hotel din Samjiyon. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord va relua în luna decembrie turismul internațional în orașul Samjiyon din nord-estul țării și, posibil, în restul țării, au declarat miercuri două companii de turism. Măsura este un semn că țara foarte izolată se pregătește să redeschidă granițele pentru grupuri mai mari de turiști străini, după ani de controale stricte la frontieră din cauza pandemiei de COVID-19, relatează swissinfo.ch.

„Am primit confirmarea de la partenerul nostru local că turismul în Samjiyon și probabil în restul țării va fi reluat oficial în decembrie 2024”, a declarat Koryo Tours, cu sediul la Beijing, pe site-ul său.

Zborurile internaționale spre și dinspre Coreea de Nord au fost reluate anul trecut, iar un mic grup de turiști ruși a zburat spre Coreea de Nord pentru un tur privat în februarie. Oficiali străini de rang înalt, inclusiv președintele rus Vladimir Putin în iunie, au vizitat țara.

Patru ani de așteptare

Coreea de Nord nu a mai fost complet deschisă turiștilor internaționali din 2020.

„După ce am așteptat peste patru ani pentru a face acest anunț, Koryo Tours este foarte încântată de deschiderea din nou a turismului nord-coreean”, a declarat firma, adăugând că partenerul său local va confirma itinerariile și datele în următoarele săptămâni.

Coreea de Nord a construit ceea ce a numit o „utopie socialistă” în Samjiyon, un oraș din apropierea graniței cu China, și „un model de oraș montan foarte civilizat”, cu noi apartamente, hoteluri, o stațiune de schi și facilități comerciale, culturale și medicale.

Utopia socialistă la Samjiyon

Coreea de Nord a construit ceea ce a numit o „utopie socialistă” în Samjiyon, un oraș situat în apropierea graniței cu China, și „un model de oraș montan foarte civilizat”, cu apartamente noi, hoteluri, o stațiune de schi și facilități comerciale, culturale și medicale.

În iulie, liderul Kim Jong Un a concediat sau retrogradat câțiva înalți funcționari pentru gestionarea „iresponsabilă” a proiectului său emblematic Samjiyon.

O altă agenție de turism, KTG Tours, a anunțat, de asemenea, că turiștii vor putea merge la Samjiyon din această iarnă.

Timbru ilustrând utopia socialistă de la Samjiyon, în Coreea de Nord. Foto/ Profimedia Images.jpg

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A început goana după pachetele turistice pentru Crăciun și Revelion. Oferte în Poiana Brașov la prețuri de vacanțe în insule exotice

Scandal în Polonia: un milionar este acuzat că a inundat un oraș ca să-și salveze resortul turistic

Coreea de Nord a lansat rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pentru a doua oară în doar câteva zile

Cea mai mare provocare pentru Kamala Harris, dacă va câștiga alegerile, nu este Rusia, ci Coreea de Nord

Partenerii noștri