Barurile din Japonia unde clienții plătesc ca să fie luați la palme de chelnerițe au renunțat la bizarul obicei de „înviorare”
Un lanț de baruri japoneze unde clienții puteau să le ceară chelnerițelor să îi plesnească peste față a anunțat că nu mai poate oferi aceste servicii, după ce un client a făcut plângere pentru rănile suferite, potrivit The Independent.
Clienții restaurantelor Yotteba, cunoscute pentru aripioarele de pui și berea ieftină, puteau să le ceară chelnerițelor să îi lovească cu palma peste față în schimbul a 500 de yeni (15 RON). Pentru încă 100 de yeni, mesenii puteau chiar să își aleagă care dintre chelnerițe să îi plesnească.
This is Shachihokoya - a restaurant in Nagoya - where you can buy a menu item called 'Nagoya Lady's Slap' for 300 yen pic.twitter.com/19qPM1Ohac
— Bangkok Lad (@bangkoklad) November 29, 2023
Clienții apelau la aceste servicii bizare ca o formă de „înviorare” după ce consumau alcool. Practica a devenit populară pe internet, după ce au apărut mai multe videoclipuri pe rețelele sociale în care clienții îndură palmele primite de la chelnerițe în timp ce sunt aplaudați de pe margine de comeseni.
Cu toate că palmele oferite de chelnerii care lucrează în restaurantele Yotteba nu vor mai apărea în meniu, acestea nu erau singurele localuri din Japonia în care clienții puteau cere să fie pălmuiți de chelnerițe.
Lanțul Shachihoko-ya Nagoya a devenit cunoscut în 2012, atunci când clienții puteau să ceară „Palma domnișoarei Nagoya”, pentru care plăteau 300 de yeni, ca să primească o palmă din partea chelnerițelor îmbrăcate în chimonou. Dacă plăteau încă 500 de yeni, clienții puteau să specifice ce angajat să le „servească” palma.
Videoclipurile cu această practică bizară au reapărut recent pe rețelele sociale, unde au primit mii de vizualizări și comentarii amuzante. Unii dintre clienți le mulțumeau chelnerițelor după ce erau pălmuiți, în timp ce alții considerau că experiența face parte din șarmul straniu al restaurantului.
„Shachihoko-ya nu oferă palme în acest moment”, scrie într-o postare de pe contul de X (Twitter) al restaurantului. „Apreciem atenția pe care am primit-o azi, dar nu putem să primim vizite făcute cu intenția de a primi palme.”
Termenul „binta” folosit pentru a descrie această practică își are originile în regiunea Kagoshima din sudul Japoniei, acolo unde cuvântul înseamnă „cap” în dialectul local.
În timpul erei Meiji (1868-1912), el a fost asociat cu obiceiul polițiștilor de a-i lovi puternic pe infractori cu palma peste cap.
În ciuda istoricului său controversat și a atenției neașteptate care i-a fost acordată, era palmelor peste față oferite de barurile izakaya din Japonia pare să se fi încheiat abrupt.
Editor : Raul Nețoiu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News