Live

Avertismentul lui Bill Gates privind schimbările climatice: Copiii vor suferi cele mai extreme și ireversibile forme de malnutriție

Data publicării:
Foto: Bill Gates / Sursa foto: Profimedia Images

Malnutriția reprezintă cea mai gravă criză a sănătății copiilor, iar schimbările climatice nu vor face decât să agraveze lucrurile, potrivit co-fondatorului Microsoft Bill Gates și al unui raport al fundației pe care acesta o conduce.

Până în anul 2050, încă 40 de milioane de copii vor avea o dezvoltare precară și încă 28 de milioane vor suferi din cauza risipei alimentare de cele mai extreme și ireversibile forme de malnutriție, ca urmare a schimbărilor climatice, transmite Fundația Bill & Melinda Gates într-un raport publicat marți, informează Reuters.

Dacă nu obții hrana potrivită, măcar în linii mari, atât în uter, cât și în primii ani de viață, nu te poți recupera niciodată”, a declarat Bill Gates pentru Reuters într-un interviu online de săptămâna trecută, referindu-se la capacitatea fizică și mentală a unui copil, ambele fiind trase înapoi de lipsa unei alimentații sănătoase.

Copiii care nu au suficientă hrană potrivită sunt, de asemenea, mai vulnerabili la boli precum rujeola și malaria și la moarte timpurie.

Aproximativ 90% din efectul negativ al schimbărilor climatice transformă sistemul alimentar acolo unde ai ani în care recoltele tale practic eșuează din cauza secetei sau a ploilor prea mari”, a spus Gates.

Gates a făcut declarațiile înainte de publicarea raportului anual al Fundației Bill și Melinda Gates, care urmărește progresul în ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite (ODD), în ceea ce privește reducerea sărăciei și îmbunătățirea sănătății. Raportul include proiecțiile de mai sus.

În 2023, Organizația Mondială a Sănătății a estimat că 148 de milioane de copii s-au confruntat cu piroz și 45 de milioane au suferit de epuizare.

Gates a cerut mai multă finanțare pentru nutriție, în special printr-o nouă platformă condusă de UNICEF, care urmărește să coordoneze finanțarea donatorilor, Fondul pentru Nutriția Copilului, precum și mai multe cercetări. Dar el a spus că banii nu ar trebui să fie luați din alte inițiative dovedite, cum ar fi vaccinările pentru copii, în acest scop.

(Nutriția) a fost insuficient cercetată și este revelator cât de important este acest lucru”, a adăugat el, spunând că inițiative precum îmbunătățirea alimentelor sau îmbunătățirea accesului la multi-vitamine prenatale ar putea fi la fel de eficiente ca unele vaccinuri în creșterea sănătății copiilor în cele mai sărace țări din lume.

Fundația Gates a transmis în ianuarie că intenționează să cheltuiască mai mult pentru sănătatea globală în acest an - 6,8 miliarde de dolari - deoarece eforturile mai ample de finanțare stagnează.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Suedia își schimbă sistemul de învățământ și renunță la „Clasa Zero”. Copiii vor începe școala mai devreme cu un an

Explicațiile climatologilor pentru ciclonul Boris. „E posibil să avem din nou astfel de episoade”

România vrea neutralitate climatică până în 2045. Ce promite Ministerul Energiei în a doua versiune PNIESC

Coreea de Nord a lansat o amplă campanie de vaccinare, după patru ani în care și-a lăsat copiii expuși la boli mortale

Partenerii noștri