Live

Adevărata Ludmila spune că nu și-a dat niciodată permisiunea ca să apară în serialul Cernobîl

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: captură video BBC

Serialul Cernobîl a câștigat trei premii Emmy, iar povestea dezastrului nuclear petrecut în 1986, în Ucraina, a revenit în atenția lumii.

Femeia care este unul din personajele centrale din serialul produs de HBO și Sky, Ludmila Ignatenko, soția unuia din pompierii care au murit în dezastru, spune că nu le-a dat producătorilor permisiunea de a-i spune povestea, iar acum spune că este nevoită să stea ascunsă pentru că este urmărită peste tot de presă, potrivit BBC NEWS.

Ludmila Ignatenko a acordat primul ei interviu de după serial corespondentului BBC în Rusia, Olga Malchevska, și a vorbit despre modul brutal în care i-a afectat viața serialul care s-a bucurat de un succes uriaș.

„Când am aflat că se face un film despre mine m-am simțit rănită și neliniștită. Sunt oameni care mă urmăresc până la ușa apartamentului meu. S-a ajuns în situația în care niște jurnaliști mi-au blocat ușa casei cu piciorul ca să le dau interviu”, spune Ludmila.

Pe 26 aprilie 1986, Ludmila era însărcinată și foarte fericită alături de soțul ei, Vasili, pompier la Uzina nucleară Cernobîl. El s-a numărat între primii pompieri care au murit din cauza radiațiilor.

După difuzarea serialului, Ludmila spune că a fost atacată vehement: „Mi-au spus că mi-am omorât copilul pentru că am stat alături de soțul meu cât timp el a fost spital. Dar, spuneți-mi, vă rog, cum puteam să-l părăsesc? Am crezut că bebelușul este în siguranță atâta timp cât este în mine. Nu știam nimic atunci despre radiații”.

Copilul Ludmilei a murit la patru ore după ce s-a născut.

Ludmila spune că nu și-a dat permisiunea pentru ca povestea ei să fie inclusă în film

Ludmila spune că nu le-a dat niciodată celor de la HBO/ Sky permisiunea de a-i spune povestea.

„Cred că nu a fost corect din partea lor că nu s-au întâlnit cu mine. M-a sunat cineva de la Moscova și mi-a spus că se fac filmări în Letonia și Kiev și că cineva ar fi vrut să mă contacteze, dar nu m-a găsit. Mi-a mai spus că ar vrea să îmi dea 3.000 de dolari. Filmul era deja făcut în momentul acela. Când mi-au spus de bani i-am întrebat pentru ce îmi dau banii și mi-au spus: pentru că exiști. Le-am spus că nimeni nu primește bani pentru nimic și le-am închis telefonul. Bineînțeles, eu mă gândeam atunci că este o farsă sau o tentativă de fraudă”, a declarat pentru BBC Ludmila.

Femeia a mai spus că apelul i-a trezit suspiciuni pentru că fusese făcut de pe un telefon din Moscova, iar țara ei este în conflict cu Rusia.

HBO și Sky respinge toate afirmațiile Ludmilei și a transmis către BBC un comunicat în care afirmă că echipa de producători a contactat-o de mai multe ori pe Ludmila Ignatenko, înaintea și în timpul filmărilor. De asemenea, i s-ar fi oferit ocazia de a colabora cu scenariștii. Cele două companii spun că Ludmila nu a spus niciodată că nu ar vrea ca povestea ei să fie inclusă în serial.

VEZI VIDEO CU INTERVIUL AICI

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

„Cernobîlul zburător”. Ce spun cercetătorii americani despre super-racheta lui Putin cu propulsie nucleară: „Un sistem unic și stupid”

Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Evocă cele mai întunecate pagini ale istoriei umane”

Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea

Partenerii noștri