Live

Kremlinul acuză că Franța e „pregătită să participe direct la conflict”. Peskov: „Să spunem că Macron dă dovadă de un sprijin absolut”

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. FOTO: Profimedia Images

Declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron privind un sprijin militar sporit pentru Ucraina arată că Franţa este „pregătită să participe direct la conflict”, acuză purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Să spunem că dl. Macron dă dovadă de un sprijin absolut pentru regimul ucrainean şi declară că Republica Franceză este gata să participe direct la conflictul militar”, a declarat Dmitri Peskov vineri, citat de agenţiile de presă ruse, potrivit AFP și Agerpres.

El a calificat declaraţiile preşedintelui francez ca fiind „extrem de provocatoare, de natură să crească tensiunile pe continent şi fără să aducă nimic pozitiv”.

Emmanuel Macron a anunţat între altele miercuri seara o „nouă cooperare” cu Kievul, căruia îi va furniza avioane Mirage 2000-5, piloţii ucraineni urmând să vină pentru formare în Franţa începând din vară, cu obiectivul de a fi pregătiţi înainte de finalul acestui an.

El a mai spus, de asemenea, că Franţa propune formarea a 4.500 de soldaţi ucraineni pe teritoriul său, dezminţind totodată că aceste măsuri sunt un „factor de escaladă”.

„A instrui pe cineva în vest, care este o zonă liberă în Ucraina, nu este agresiv”, a explicat Macron.

Tensiunile franco-ruse sunt în continuă creştere după ce preşedintele francez a evocat posibilitatea trimiterii de instructori francezi în Ucraina şi nu a exclus trimiterea de soldaţi francezi. Kremlinul, la rândul său, a afirmat că nu exclude ca soldaţii francezi să fie luaţi în vizor dacă vor fi trimişi în Ucraina.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mită record în Rusia: Un fost anchetator a fost condamnat la închisoare pentru că a primit șpagă de 73 milioane de dolari

Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui. Mesajul trimis la Kremlin, pentru „cel mai apropiat tovarăș”

Cine sunt principalii cumpărători ai motorinei din Rusia, după embargoul impus de UE

Avertismentul Uniunii Europene pentru Serbia. „Trebuie să ia măsuri urgente”

Partenerii noștri