Live

Galerie Foto Kim Jong Un a supravegheat testarea unui lansator multiplu de rachete: „Acestea ar fi consecințele dacă rivalii noștri ne-ar ataca”

Data publicării:
Testul a implicat „subunităţi foarte mari de lansatoare multiple de rachete”. FOTO: Profimedia Images

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supervizat tirurile test ale unui sistem lansator multiplu de rachete, potrivit fotografiilor publicate vineri de agenţia oficială de presă KCNA, scrie AFP, citată de Agerpres.

Aceste imagini îl arată pe Kim Jong Un, îmbrăcat într-o jachetă de piele maro şi flancat de generalii săi, zâmbind în faţa a ceea ce pare a fi lansarea simultană a 18 proiectile.

Testul a implicat „subunităţi foarte mari de lansatoare multiple de rachete”, a raportat KCNA.

Fotografii de la aceste exerciţii arată un lansator multiplu de rachete de calibru de 600 de milimetri despre care Phenianul spune că este capabil să tragă focoase nucleare.

Manevrele sunt „o ocazie de a demonstra clar consecinţele cu care se vor confrunta rivalii noştri dacă ne vor provoca”, potrivit KCNA.

Coreea de Nord „nu va ezita să efectueze un atac preventiv invocând oricând dreptul la autoapărare”, a adăugat agenţia, care a precizat că rachetele lansate „au atins cu precizie o insulă ţintă aflată la 365 de kilometri distanţă”.

Analiştii se tem că Phenianul îşi va testa armele şi va creşte producţia înainte de a le trimite în Rusia pentru războiul din Ucraina, lucru pe care regimul l-a negat ferm.

Joi, armata sud-coreeană a anunţat că a detectat lansarea a aproximativ zece rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, numind operaţiunea o „provocare”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american a denunţat un „comportament periculos care ameninţă grav Peninsula Coreeană”.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord s-a lăudat cu un centru secret de îmbogățire a uraniului, dar a dezvăluit din greșeală unde se află

Oficial NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Kirilo Budanov: Dintre toți aliații Rusiei, Coreea de Nord e „cea mai mare problemă” pentru Ucraina. „Din păcate, nu putem face nimic”

Fără acord SUA-Marea Britanie pentru rachete. Ucraina nu poate lovi Rusia cu rachete din Vest

Partenerii noștri