Live

Grevă pe aeroporturile din Paris chiar în ziua în care încep Jocurile Olimpice

Data actualizării: Data publicării:
Așteptați-vă la perturbări ale traficului aerian Foto: Profimedia

În perioada premergătoare Jocurilor Olimpice, sindicatul FO de la Aéroports de Paris (ADP) a depus un preaviz de grevă pentru vineri, 26 iulie, ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024.

Cei care sosesc pentru Jocurile Olimpice sau cei care caută doar o plimbare în cel mai romantic oraș al Franței ar putea avea o problemă, vineri, 26 iulie. În chiar ziua în care încep Jocurile Olimpice sindicatele din aeroporturi au anunțat că intră în grevă.

În plin sezon estival, aeroporturile Roissy-Charles-de-Gaulle și Orly înregistrează un aflux zilnic de aproximativ 350.000 de pasageri, iar în acest an, sosirea Jocurilor Olimpice a dus la mărirea apreciabilă a acestei cifre.

Protestul vizează revendicări salariale considerate insuficiente de către sindicat, care solicită o creștere a bonusului prevăzut într-un acord recent.

Sindicatul FO, care a reprezentat 11,57% din totalul angajaților aeroportuari, consideră că acordul semnat la 16 iulie între conducerea ADP și majoritatea sindicatelor nu a înregistrat decât „progrese parțiale și modeste”. În special, sindicatul cere ca bonusul de 300 de euro pentru toți angajații ADP să fie majorat la 1 000 de euro, pe lângă alte concesii salariale, anunță Sortir a Paris.

Care este impactul asupra călătorilor?

Anunțul de grevă este valabil de vineri, 26 iulie 2024, ora 5.00, până sâmbătă, 27 iulie 2024, ora 7.00, acoperind perioada ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Greva ar putea perturba operațiunile pe aeroporturile Paris-Charles-de-Gaulle, Orly și Beauvais.

Pe scurt, dacă intenționați să plecați sau să vă întoarceți cu avionul la 26 iulie, așteptați-vă la unele turbulențe și fiți atenți la anunțuri.

Editor : Sebastian Eduard

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încă o criză majoră la Boeing: angajații vor intra în grevă după respingerea unei creșteri salariale de 25%

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Partenerii noștri