Live

Fost ministru olandez al Apărării: „Ofensiva din Kursk va fi studiată în academiile militare din întreaga lume”

Data actualizării: Data publicării:
Nu există linii roșii, spune Kajsa Ollongren. Foto: Profimedia

Fostul ministru olandez al apărării, Kajsa Ollongren, consideră că lumea ar trebui să înceteze să se mai teamă de „liniile roșii” ale liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, deoarece acestea „există doar în capul nostru”, și ar trebui să învețe și din experiența militară a Ucrainei.


Ollongren crede că schimbul de experiență între forțele armate este crucial. Ea spune că lumea ar trebui să învețe de la Ucraina, în special de la operațiunea din regiunea Kursk.

„A fost organizată cu brio: tactica, secretul și utilizarea diferitelor sisteme. Cred că în viitor va fi studiată în toate manualele școlare și academiile militare din întreaga lume”, a precizat fostul ministru.

Ea a subliniat că, astăzi, cooperarea cu Ucraina este o stradă cu două sensuri în multe aspecte, inclusiv capabilități, tactici și studierea inamicului.

„Prin războiul din Ucraina, învățăm despre ruși, despre modul lor de a purta un război și despre retorica lor, în special în ceea ce privește liniile roșii”, a spus ea.

„Orice linii roșii trasate de Putin există doar în capul nostru”

Ollongren a subliniat că, în realitate, liniile roșii ale Kremlinului nu ar trebui să înspăimânte lumea, deoarece acestea nu există în realitate.

„Orice linii roșii trasate de Putin există doar în capul nostru”, a subliniat ea.

Fostul ministru olandez al apărării crede, de asemenea, că industria militară din Ucraina este creativă și inovatoare în ceea ce privește toate tipurile de sisteme fără pilot.

Ea a împărtășit că Țările de Jos au o experiență similară și a lucrat pentru a conecta direct companiile olandeze cu companiile ucrainene, încurajând crearea de întreprinderi comune.

Țările de Jos au furnizat deja Ucrainei un sistem radar pentru sistemul de apărare aeriană Patriot și vor livra în curând trei lansatoare.

La 24 septembrie, Țările de Jos au anunțat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 209,5 milioane EUR, care va fi direcționat către refacerea infrastructurii critice.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cristi Chivu s-a mutat în România după 15 ani în străinătate și a avut parte de o mare surpriză: ”Nu e a lui”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Norvegia nu mai acordă azil ucrainenilor în mod automat. „O parte tot mai mare a refugiaţilor sunt bărbaţi apți să lupte”

Datele de contact ale tuturor polițiștilor olandezi au fost furate în urma unui atac cibernetic

Zelenski se va întoarce din SUA fără autorizația de a lansa rachete adânc în teritoriul Rusiei, scrie The Times

Diferențele între dronele rusești prezente la expozițiile militare și realitate: ultimele sunt legate cu sârmă și superglue

Partenerii noștri