Live

Donald Trump se aseamănă cu Viktor Orban. Ce au în comun cei doi, în viziunea miliardarului american

Data publicării:
Viktor Orban şi Donald Trump s-au întâlnit ultima dată în august 2022. FOTO: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump, care candidează pentru un nou mandat la funcţia supremă în SUA, se aseamănă cu premierul maghiar Viktor Orban și spune că are ceva în comun cu el: „nu vrem să vedem războaie”.

Declarația a fost făcută într-un interviu care a apărut pe pagina de Facebook a lui Miklos Szantho, şeful Centrului pentru Drepturile Fundamentale din Budapesta, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Politicianul republican a arătat că SUA nu au participat la războaie, cu excepţia celui împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic, pe care „noi l-am încheiat 100%”.

„Nu vreau războaie. Cred că este atât de oribil, atât de inutil şi atât de costisitor în vieţi şi bani - în această ordine - şi distruge aceste ţări”, a spus Trump.

El a susţinut că dacă ar fi fost preşedinte nu ar fi avut loc nici războiul din Ucraina, nici atacul din 7 octombrie anul trecut al organizaţiei islamiste palestiniene Hamas împotriva Israelului.

Trump l-a apreciat pe Orban drept „un tip foarte puternic” şi a citat afirmaţia acestuia conform căreia „problema cu lumea de azi este că Donald Trump nu mai e preşedinte”.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump acuză migranţii că importă „gene rele” în Statele Unite

UE caută soluții de a ocoli veto-ul Ungariei și a putea debloca donațiile destinate Ucrainei. O soluție relativ simplă își face loc

Cum răspunde Kamala Harris republicanilor care au numit-o „o doamnă cu pisici și fără copii”

„În cazul unui război în Europa, Ungaria ar putea să nu își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul articolului 5 NATO”

Partenerii noștri