Live

Rusia a atacat masiv Ucraina pentru a doua zi la rând. Aproape 100 de drone și rachete au fost lansate în cursul nopții

Data actualizării: Data publicării:
Bombardier rusesc Tu-95. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia images

Bombardiere şi drone ruseşti au lansat luni noapte un nou atac asupra Ucrainei, autoritățile de la Kiev declanșând din nou alertă aeriană într-o mare parte a ţării. Acest nou atac, care vine la doar o zi după unul dintre cele mai extinse atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, a constat în aproape 100 de drone și rachete, dintre care unele au reușit să treacă de apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Aproape 100 de drone și rachete lansate de ruși

ACTUALIZARE 10.xx Rusia a lansat aproape 100 de rachete și drone asupra Ucrainei în noaptea de luni spre marți, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene (FAU).

„În noaptea de 27 august 2024, trupele radiotehnice ale Forțelor Aeriene au detectat și escortat 91 de vehicule inamice de atac aerian”, a anunțat marți dimineață comandantul FAU, Mikola Oleșciuk.

„Răspunsul nostru la Rusia - îl pregătim, utilizarea avioanelor F-16 şi operaţiunea în curs de desfăşurare în regiunea Kursk. Ne continuăm acţiunile în zonele desemnate, după cum este necesar pentru Ucraina. În ultima zi, am obţinut mai mult control şi am adăugat încă o dată la «fondul nostru de schimb»”, a spus Zelenski pe Facebook.

Comandantul suprem a raportat, de asemenea, cu privire la situaţia de pe frontul din Doneţk, atât separat, cât şi în cadrul reuniunii Statului Major, concentrându-se pe direcţia Pokrovsk, care rămâne cea mai dificilă, cu cele mai grele atacuri ruseşti, precum şi pe direcţiile Vremivka, Toretsk şi Kurakhove.

Biden a condamnat atacul de luni împotriva Ucrainei

Preşedintele american Joe Biden a condamnat luni atacurile „scandaloase” ale Rusiei împotriva infrastructurii energetice din Ucraina care au făcut cel puţin patru morţi şi a reafirmat sprijinul pentru Kiev, notează AFP.

„Condamn în cei mai puternici termeni posibil războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi acţiunile sale vizând să scufunde Ucraina în întuneric”, a spus democratul într-un comunicat.

El a reamintit sprijinul „neclintitπ al Statelor Unite pentru Ucraina, precum şi ajutorul militar american acordat Kievului.

„Statele Unite trimit, de asemenea, echipamente în Ucraina pentru a repara sistemele sale energetice şi pentru a întări rezistenţa reţelei electrice ucrainene”, a adăugat Joe Biden.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a condamnat luni mai devreme, în aceiaşi termeni, loviturile "masive" cu rachete şi drone ruseşti împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, care au făcut cel puţin patru morţi şi au impus autorităţilor întreruperi de curent.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Rușii au lovit un bloc de locuințe din Harkov: Incendiu puternic și cel puțin 30 de persoane rănite, între care trei copii

Rusia amenință din nou Occidentul și Ucraina cu distrugerea Kievului. Medvedev: Asta va fi tot. Un punct distrus, gri

Alertă de raid aerian în Ucraina. Fragmente de dronă au căzut pe o clădire municipală din Kiev

Partenerii noștri