Live

Blinken: Iranul capabil să producă material fisionabil pentru arme nucleare în „una sau două săptămâni”

Data publicării:
Foto: Profimedia

Iranul are capacitatea de a produce material fisionabil în vederea fabricării unei arme nucleare într-un termen de "una sau două săptămâni", a declarat vineri secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Situaţia actuală nu este bună. Iranul, din cauza încetării acordului nuclear, în loc să fie la cel puţin un an distanţă de a avea capacitatea de a produce material fisionabil pentru o armă nucleară, este acum probabil la o săptămâna sau două de a putea face acest lucru", a afirmat şeful diplomaţiei americane în cursul unui forum în Colorado (vest), precizând totodată că, totuși, Iranul "nu a pus la punct o armă".

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coreea de Nord s-a lăudat cu un centru secret de îmbogățire a uraniului, dar a dezvăluit din greșeală unde se află

Îngrijorare la Washington. Președintele SUA și premierul britanic au discutat despre armele primite de Rusia din Iran și Coreea de Nord

Rusia produce drone kamikaze cu piese chinezești. Aproximativ 2.500 de Garpia-A1 ar fi fost fabricate în ultimul an

Un fost consilier al lui Putin, considerat mai radical decât președintele rus: „Avem dreptul să reacţionăm cu o lovitură nucleară”

Partenerii noștri