Live

Armata SUA a respins 52.000 de candidaţi, anul trecut. Care e motivul

Data actualizării: Data publicării:
Foto> Shutterstock

Armata americană a respins 52.000 de candidaţi care voiau să fie militari în 2023, din cauză că erau supraponderali, arată un raport American Security Project, un cerc de reflecţie din care fac parte foşti militari şi politicieni din toate partidele, scrie Le Figaro potrivit News.ro.

Aproape 40% din populaţia americană, inclusiv 18,5% dintre copii, este afectată de o formă de obezitate, potrivit Agenţiei federale americane care se ocupă de Controlul şi Prevenirea Bolilor (NCHS).

Aceste respingeri din cauza obezităţii intervin în contextul în care armata americană, la fel ca multe armate din lume, întâmpină dificultăţi să recruteze şi să-şi fidelizeze personalul.

Ea a înregistrat o scădere a candidaţilor cu 54% în perioada 2022-2023. Pentru a depăşi această problemă, armata americană a relaxat anumite norme de recrutare, de exemplu cu privire la condiţia fizică, şi a acordat derogări cu privire la obezitate în vederea menţinerii unor militari.

Potrivit unor date de la Pentagon din anul 2015, 71% dintre americanii cu vârsta cuprinsă între 17 şi 24 de ani nu erau calificaţi să servească în armată pentru că erau supraponderali, din cauza unui nivel de educaţie insuficient, a unui trecut infracţional sau a consumului de droguri.

Obezitatea descalifica atunci aproape o treime (31%) dintre tinerii care voiau să intre în armată.

Însă obezitatea îi afectează şi pe militarii aflaţi în serviciul activ - 15% în august 2020, 19,3% în aprilie 2021, iar în prezent 21,6% dintre trupe.

Armata americană a lansat programe menite să reducă surplusul de geutate, însă masa corporală a militarilor a scăzut cu doar 1% şi este nesigur că această scădere în greutate poate fi menţinută în timp.

Obezitatea antrenează costuri importante în armata americană.

În 2023, obezitatea a costat Departamentul american al Apărării peste 1,26 de miliarde de dolari constând în îngrijiri directe şi alte 99 de milioane de dolari suplimentare din cauza pierderii productivităţii în urma unor spitalizări în serviciul activ.

„Identificarea şi tratamentul obezităţii pe baza unor date probante în mediul clinic sunt o opţiune eficientă în populaţiile civile şi militare şi ar trebui să fie prioritare înainte ca persoanele obeze să dezvolte complicaţii care le alterează viaţa”, a recomandat American Security Project.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Fac altele, dar cu alte nume, bănuiesc”. Ce se întâmplă cu buletinele de vot de la turul II al alegerilor prezidențiale

Doi candidați au cerut la CCR anularea turului I al prezidențialelor. Sesizările, judecate joi. Care sunt acuzațiile aduse DOCUMENTE

Reuters scrie despre alegerile prezidențiale din România, care „au loc pe fondul preocupărilor pentru costul vieţii”

Concurență mare la rezidențiat. În ciuda declaratei crize de medici, jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri

Partenerii noștri