Live

Andrew Brooks, bărbatul care a dezvoltat primul test rapid pentru Covid, a murit la 51 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Andrew Brooks a dezvoltat primul test rapid pentru coronavirus. Foto: CNN/Courtesy Rutgers University

Andrew Brooks, bărbatul care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru depistarea coronavirusului, a murit la 51 de ani. Acesta ar fi suferit un atac de cord.

Andrew Brooks, profesor de cercetare la Universitatea Rutgers, care a dezvoltat primul test rapid din salivă pentru coronavirus, a murit pe 23 ianuarie în Manhattan, la vârsta de 51 de ani, scrie CNN, citat de Mediafax. Cauza morții a fost un atac de cord, a spus sora sa, Janet Green.

În aprilie 2020, când testele pentru coronavirus erau rare și rezultatele se obțineau greu, dr. Brooks a primit aprobarea de urgență a Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru tehnica sa, care promitea să crească radical viteza și siguranța procesului de testare.

„În loc să aveți un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur și simplu pusă salivă într-un tub”, a spus el pentru Bill Hemmer de la Fox News adăugând: „Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”.

În cele 10 luni de când Brooks a primit aprobarea, lucrătorii din domeniul sănătății au efectuat mai mult de patru milioane de teste folosind metoda sa, care rămâne unul dintre cele mai fiabile mijloace de a determina dacă cineva are coronavirus.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Haos! FOTO Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înainte de luptă: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la ce a pornit totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce urmează să se întâmple cu pandemia de COVID? „Ne așteptăm la un val la fel de rău sau mai rău decât valurile epidemice precedente”

Zboruri anulate, bilete scumpe și pasageri nervoși. De ce zborul cu avionul nu va mai fi niciodată la fel ca înainte de pandemie

Ghidul restricțiilor pandemice în Europa. Cum puteți călători pe continent înainte de Crăciun

Studiu Medlife: Doar o infectare din două confirmate prin RT-PCR, identificată și prin test rapid. Real, sunt 100.000 de cazuri pe zi

Partenerii noștri