Live

Un economist american avertizează: Bitcoin este o schemă piramidală

Data publicării:
Foto: GettyImages

Anul 2019 a fost un an pozitiv pentru deținătorii de criptomonede, însă economiștii tot nu sunt convinși în ceea ce privește utilitatea criptomonedelor și sfătuiesc împotriva investițiilor în astfel de active. În privința Bitcoin, aceasta trebuie văzută drept „o schemă piramidală”, informează Mediafax.

„Este o schemă piramidală. Poți face mai mulți bani doar bazându-te pe cei care investesc după tine”, spune Tendayi Kapfidze, economistul șef al intermediarului de credite american Lending Tree.

Prețul criptomonedei Bitcoin, cea mai populară criptovalută, a crescut cu peste 85% în 2019, reprezentând unul dintre cele mai bune randamente oferite de active financiare, însă chiar volatilitatea prețului Bitcoin reprezintă motivul pentru care investiția în acest activ este considerată periculoasă.

„Nu are o utilitate reală în lume. Se încearcă crearea unei utilizări pentru Bitcoin de zece ani. Este o soluție în căutarea unei probleme și încă nu a găsit o astfel de problemă pe care să o rezolve”, mai arată economistul de la Lending Tree.

Experții sunt în general de părere că investițiile în active din clasa cripto sunt pur speculative.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Bitcoin a atins un nou record și s-a apropiat de 100.000 de dolari

Record istoric: Bitcoin a depăşit pentru prima dată pragul de 95.000 de dolari

Cel mai mare jaf din istoria Bitcoin: Cum au reușit „Crocodilul de pe Wall Street” și soțul ei să fure peste 10 miliarde de dolari

Bitcoin a atins un nou record: s-a tranzacţionat duminică cu peste 80.000 de dolari pe unitate

Partenerii noștri