Deși cheltuie pe alimente de patru ori mai mult decât media europeană, trei din patru români ajung să arunce mâncarea neconsumată
Trei din patru români aruncă mâncarea neconsumată. Românii cheltuie între 30% și 40% din venituri pe alimente, față de media de 10% din Uniunea Europeană, iar între 33% și 50% din mâncarea cumpărată ajunge să fie aruncată.
Potrivit unui ghid al unei companii pentru alegerea optimă a meniului, trei din patru respondenți la întrebarea: „Ce faci cu mâncarea care îți rămâne în frigider, neconsumată?” au menționat că o aruncă, un obicei de consum tot mai întâlnit în special în mediile urbane, în timp ce un sfert dintre aceștia spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze, scrie Mediafax.
Conform unui raport al Comisiei Europene, românii cheltuie între 30% și 40% din venituri pe alimente, comparativ cu media de circa 10% în Uniunea Europeană.
De asemenea, între 33% și 50% din mâncarea pe care o cumpără ajunge să fie aruncată. Până la 50% din totalul risipei alimentară este produs de consumatorii individuali din orașe, potrivit aceleiași surse.
Ghidul a fost prezentat de LifeBox, de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, în scopul de a atrage atenția asupra fenomenului risipei alimentare, cu impact pe termen lung asupra societății.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News