Exclusiv Ce răspunde Tanczos Barna, întrebat dacă se ia în calcul anularea „taxei pe stâlp”
Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a vorbit la Digi24 despre introducerea aşa-numitei „taxe pe stâlp” și spune că „anumite domenii care au fost exceptate de plata impozitului pentru construcțiile speciale pot contribui semnificativ la acest principiu al solidarității naționale.”
Măsurile guvernului riscă să scumpească mâncarea cu 10%
Benzina și călătoria cu metroul se scumpesc de la 1 ianuarie. Guvernul Ciolacu reintroduce „taxa pe stâlp”
Tone de deșeuri, depozitate la marginea localităților
Tanczos Barna: Nu s-a discutat nicio secundă scoaterea UDMR de la guvernare
Tanczos, despre declarația lui Orban: Nu comentez
Tanczos Barna: Nici eu nu eram atent la aceste lucruri
Pui de urs, văzut în pădurile din apropiere de București
Încep înscrierile pentru Rabla Electrocasnice.
„Acest pachet de impozit pe construcțiile speciale o să intre în vigoare după ce avem aceste metode, modalități de calcul în primele 90 de zile după aprobarea ordonanței de urgență. În această perioadă ne vom întâlni cu sectoarele impactate, vom avea o discuție inclusiv cu companiile de stat, vom avea o discuție cu domeniile care sunt impactate, începând de la telecomunicații, până la acele construcții speciale care sunt în administrarea statului, care sunt, de exemplu, drumuri, căi ferate și în funcție de această analiză și hotărârea de guvern care vine să implementeze punctual pentru fiecare categorie de construcție specială, detaliat, în funcție de acest lucru putem să discutăm peste o lună, două luni de zile despre aplicarea concretă acestui impozit,” a declarat ministrul.
Întrebat dacă, în cazul în care analiza arată că această taxă afectează serios industriile vizate, se va lua în calcul să se renunțe la ea, ministrul a răspuns că „vom analiza încă o dată fiecare domeniu în parte și vom trage concluziile în momentul respectiv”.
„Eu cred că anumite domenii care au fost exceptate de plata impozitului pentru construcțiile speciale pot contribui semnificativ la acest principiu al solidarității naționale, pentru că sunt cu siguranță în continuare construcții speciale care sunt producătoare semnificative de venit și de profit pentru companii, ele fiind exceptate și acelea sunt construcții, sunt producătoare de venit. Ele sunt astăzi impozitate. Companiile mici și mijlocii, microîntreprinderile din rural sau din orașe plătesc impozit pentru aceste clădiri. Este de analizat în ce măsură, fără a brusca economia, pot fi introduse aceste impozite pe construcțiile speciale care, încă o dată, sunt producătoare de venit și de profit pentru anumite companii,” a precizat Barna.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News