Live

Amazon cumpără MGM cu 8,4 miliarde de dolari ca să-l aducă pe "James Bond" pe platforma Prime Video

Data publicării:
Daniel Craig în rolul lui James Bond. Sursa foto: Getty Images

Gigantul Amazon investește masiv în consolidarea poziției sale în zona divertismentului, anunțând miercuri că va achiziționa MGM, unul dintre cele mai mari studiouri de film de la Hollywood și producătorul seriei James Bond, informează CNN.

Tranzacția este evaluată la 8,45 de miliarde de dolari, iar Amazon va primi astfel acces la o colecție extinsă de filme și seriale TV pe care le va putea distribui pe platforma sa Prime Video.

MGM are un catalog de peste 4.000 de filme și 17.000 de seriale, potrivit lui Mike Hopkins, șeful Prime Video și Amazon Studios.

Cele două companii au anunțat că finalizarea tranzacției "așteaptă aprobarea autorităților de reglementare a pieței și alte proceduri obișnuite".

Deși divizia de streaming reprezintă doar o mică parte din imperiul Amazon, compania a făcut eforturi în ultima perioadă pentru a deveni un jucător important pe piața divertismentului. Spre exemplu, un serial foarte așteptat, bazat pe "Stăpânul inelelor", este în producție.

Prime Video, care deține producții proprii și seriale premiate, este legat de serviciul Amazon Prime, care oferă livrări mai rapide de produse, dar și acces la conținut digital și cărți digitale, având peste 200 de milioane de abonați.

Amazon vrea franciza James Bond

Deși leul MGM care rage este un generic faimos și a apărut înaintea multor filme cunoscute, studiourile nu dețin atât de multe francize valoroase. Motivul achiziției de 8,45 de miliarde de dolari ar putea fi "James Bond". MGM deține o parte din franciza de spionaj, una dintre cele mai faimoase serii de filme produse la Hollywood.

Marca James Bond este mai mult decât un succes de box-office cu încasări de miliarde de dolari în ultimii 60 de ani. Filmele, alături de personajul lor principal, sunt faimoase în toate colțurile lumii. Dacă Prime Video este noua "casă" a lui James Bond, platforma devine mai atragătoare pentru potențialii clienți.

Totodată, "No Time to Die", cel mai recent film Bond, urmează să fie lansat în luna octombrie, după ce a fost amânat de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19.

Alături de "James Bond", MGM mai deține francize precum "Rocky", "RoboCop", "Legally Blonde", "The Handmaid's Tale" și rețeaua TV Epix.

Rețelele de streaming au nevoie de conținut

Un alt motiv pentru care Amazon ar vrea să cumpere studiourile MGM este pentru că lumea divertismentului se consolidează într-un ritm rapid. Pentru a concura cu Netflix și Disney, companiile trebuie să ofere conținut diversificat și atractiv, iar cumpărarea de studiouri TV sau rețele de divertisment este cea mai bună cale de a face asta. Totodată, Amazon dispune de resurse financiare uriașe, fiind una dintre cele mai valoroase companii din lume (capitalizare de piață de 1.700 de miliarde de dolari).

Cea mai mare tranzacție recentă a fost anunțată săptămâna trecută, când AT&T a spus că divizia sa media, care deține studiourile WarnerMedia și CNN, va fuziona cu rețeaua Discovery într-o nouă companie. Fuziunea va aduce la un loc branduri precum Warner Bros, rețeaua Discovery Channel, HBO, CNN și HGTV.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Haos! FOTO Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înainte de luptă: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la ce a pornit totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O suprafață de cinci ori cât România din pădurea amazoniană a fost defrișată în ultimii 40 de ani. Avertismentul specialiștilor

Șapte mari companii, printre care Amazon, Tesla și Meta, sunt acuzate că subminează democrația, într-un raport al sindicatelor

Marea schismă a secolului XXI: Sunt angajații care lucrează de la birou mai productivi decât cei care muncesc de acasă? (The Guardian)

SUA acuză marile companii care dețin rețele sociale că practică „supravegherea în masă”

Partenerii noștri