Live

Video Ucrainenii vin pe jos în România, de teama războiului. Mii de oameni așteaptă să intre prin vama Siret

Data actualizării: Data publicării:
Zeci de ucraineni vin pe jos în România FOTO: captură video Digi24

La punctul de trecere a frontierei din Sighetu Marmației au ajuns, joi dimineață, pe jos, zeci de cetățeni din Ucraina care vor să intre în România de teama războiului pe care Rusia l-a declanșat în această noapte. De asemenea, mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona Siret. În zilele următoare ar putea să ajungă în România mii de cetățeni ucrainieni. Oficialii de la București au declarat miercuri că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați.

Corespondentul Digi24 se află la Sighetu Marmației și urmărește ce se întâmplă aici: „Oamenii care au ajuns în punctul de frontieră sunt în special turiști veniți din toată Europa, pe care bombardamentele i-au găsit în Ucraina, la Bukovel. Au spus că au auzit din hotelurile în care erau cazați tot ce se întâmplă. Acum vin pe jos în România, au ales să fugă din calea războiului. Zborurilor lor, oricum, au fost anulate.

Familii întregi de ucraineni au venit cu mașinile. Au rude la Sighetu Marmației și spun că au venit pe termen nelimitat, pentru că în țara lor este panică generală și, între altele, nu se mai poate plăti cu cardul.

La Sighetu Marmației sunt pregătite acum taberele de refugiați. Se așteaptă ca din moment în moment din Ucraina să sosească valuri de persoane.

Mii de persoane aşteaptă să intre în România prin Vama Siret

Invadarea Ucrainei de către Rusia determină populaţia ucraineană să părăsească în masă ţara aflată în război. Mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat, joi, la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona localităţii Tereblecea, pentru a părăsi, pe jos, teritoriul ucrainean, având ca destinaţie finală diferite oraşe din România sau alte ţări europene.

De asemenea, sute de maşini cu numere de Ucraina aşteptau la rând în Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea - Siret, pentru a putea ajunge în România.

Autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaţilor este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat. În acest context, la porţile metalice ale punctului de frontieră aşteptau numeroase femei cu copii în braţe sau cu copii în cărucioare.

Mulţi dintre refugiaţi au reuşit să ia cu ei cel mult o valiză în care au pus obiectele de strictă necesitate.

"Lumea e speriată toată, fiecare fuge care încotro, care la rude, care mai au case pe la munte. Se ascunde lumea, pentru că e o situaţie dificilă", a declarat, pentru AGERPRES, o ucraineancă ce a părăsit, joi, ţara.

Un tânăr care are rezidenţa în Lituania a fost nevoit să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea - Siret, pentru că nu poate ajunge în ţara de destinaţie prin Nordul Ucrainei, care este atacat de ruşi.


"Mergem în Lituania, pentru că avem rezidenţa în Lituania şi mergem acolo pentru că avem şi loc de muncă", a spus acesta.

Durata de aşteptare pentru a intra în România este foarte mare, însă, cu toate acestea, nicio persoană aflată la rând nu este dispusă să renunţe.

Coada de maşini la graniţă se întinde pe o lungime de 3 - 4 kilometri.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania deportează în Federația Rusă tot mai mulți ruși fugiți în Vest ca să scape de mobilizarea în armata lui Putin

General ucrainean, interviu pentru Digi24: „Ne e ușor să construim o armă nucleară”

Ce au găsit ucrainenii în interiorul dronelor momeală pe care rușii le folosesc pentru a deruta apărarea antiaeriană a Kievului

Mesajul lui Dmitri Medvedev către liderii europeni, despre Ucraina, după alegerea lui Trump la Casa Albă: „Este surprinzător!”

Partenerii noștri