Live

Galerie Foto În urmă cu 105 ani, Renault a lansat primul tanc modern din istorie, al cărui design se folosește și astăzi

Data actualizării: Data publicării:
În urmă cu 105 ani, Renault lansat primul tanc modern din istorie, al cărui design se folosește și astăzi. Sursa foto Profimedia Images

Tancul Renault FT a fost un blindat ușor francez, considerat revoluționar și sursă de inspirație în ceea ce privește designul tancurilor moderne. FT a fost primul tanc produs în serie care avea armamentul într-o turelă rotativă. A fost lansat în urmă cu 105 ani, pe 31 mai 1918.

Configurația FT (compartimentul pentru echipaj în față, compartimentul motor în spate și armamentul principal în turela rotativă) a devenit și rămâne configurația standard pentru tancuri și în ziua de azi. Mulți istorici au numit Renault FT primul tanc modern din lume.

Peste 3.000 de tancuri Renault FT au fost produse în Franța majoritatea în 1918. După Primul Război Mondial, multe au fost exportate. Au existat numeroase reproduceri și derivate, acestea fiind produse în SUA (M1917), Italia (Fiat 3000) și Uniunea Sovietică (T-18).

Tancul Renault FT a fost folosit în conflictele din perioada interbelică, însă era considerat depășit la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri