Orban: Nici cu sprijinul PSD Iohannis nu s-ar fi putut înscrie la parlamentare. ”Sunt ultimele zvârcoliri ale unui zombie politic”

Data actualizării: Data publicării:
Ludovic Orban
Ludovic Orban îl atacă pe Klaus Iohannis și spune că nu s-ar fi putut înscrie în cursa pentru parlamentare. Foto: Profimedia

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban afirmă că, dacă PSD ar fi susţinut legea care să îi permită lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, partidul Forţa Dreptei ar fi contestat actul normativ la Curtea Constituţională, blocând astfel implementarea lui, scrie News.ro.

Orban e de părere că actuala conducere a PNL ”se comportă ca o sectă de sinucigaşi politic încercând, în dispreţul suveran pe care îl manifestă faţă de o opinie publică profund revoltată, să îi facă această poftă care încalcă orice normă de bun simţ, care sfidează Constituţia, care sfidează normalitatea”.

„Lui Ciucă îi e frică de Iohannis”

”Cred că lui Ciucă îi e frică de Iohannis, că nu a reuşit să-i rezolve problema, să-i asigure un loc de muncă după ce-şi finalizează mandatul. E o ruşine tot ce se întâmplă astăzi, în care o conducere a PNL vrea să impună o lege cu dedicaţie care operează o profundă discriminare între cetăţeanul Iohannis şi toţi ceilalţi cetăţeni români. Dacă PNL ar fi vrut să-i permită lui Iohannis să candideze ca independent pe listele partidului, trebuia să vin cu un proiect de lege care să permită oricărui cetăţean român să poată să candideze independent pe listele unui partid politic, să vii să faci o lege cu dedicaţie, în condiţiile în care a rămas în memorie precedentul Iliescu, să ajungi să te transformi în PSD-ul din vremea lui Iliescu, care a impus o reglementare similară care a fost schimbată în 2015, la reforma electorală, mie, sincer, îmi arată că parcă Dumnezeu le-a luat minţile. Conducerea PNL se comportă ca o sectă de sinucigaşi politic încercând, în dispreţul suveran pe care îl manifestă faţă de o opinie publică profund revoltată, să îi facă această poftă care încalcă orice normă de bun simţ, care sfidează Constituţia, care sfidează normalitatea”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la un post de televiziune.

Proiectul ar fi fost atăcat la CCR

El a precizat că, dacă PSD ar fi susţinut legea, partidul Forţa Dreptei ar fi atacat la Curtea Constituţională proiectul, iar actul normativ nu ar fi intrat în vigoare.

”Şi dacă PSD ar fi susţinut această lege şi ar fi trecut de Parlament, noi am fi atacat-o la Curtea Constituţională cu temeiuri suplimentare faţă de atacul la Curtea Constituţională, şi Curtea Constituţională nu ar fi avut timp să judece, să decidă, deci nu s-ar fi putut înscrie, pentru că termenul-limită de depunere a candidaturilor este data de 15 octombrie sau 16 octombrie, deci nu ar fi avut timp, procedural”, a adăugat Orban.

Orban a spus că ceea ce se întâmplă acum ”sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic care şi-a bătut joc de România în ultimii patru ani de zile”.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Imagini din satelit arată un depozit rusesc spulberat la propriu de un atac ucrainean. Un cutremur s-a....
Digi FM
Actrița Anca Dumitra, Geanina din "Las Fierbinți", a născut un băiețel. Își dorea să nască natural, dar nu...
Pro FM
Anca Țurcașiu, vacanță în Grecia cu noul iubit. Tolăniți pe nisip, îmbrățișați, au deja planuri mari: "Vom...
Film Now
Javier Bardem o adoră pur și simplu! Penelope Cruz, impresionată de cum a vorbit soțul despre ea. S-a lăsat...
Adevarul
Secretul tinereții: modul neașteptat prin care ne putem menține în formă
Newsweek
Pensie suspendată un an pentru acești români cu probleme la dosar. Anunț de la Casa de Pensii
Digi FM
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele dificile: "Am...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
Cum arată Xena și Gabrielle la mai bine de 20 de ani de la ultimul episod din "Xena, prințesa războinică"...
UTV
Angelina Jolie si fiica sa, Vivienne, si-au facut tatuaje identice dupa succesul piesei de pe Broadway, „The...