Selly, la Digi24: Doamna Andronescu vorbea despre respect, asta mi s-a părut cel mai comic
De trei mandate, ministrul Ecaterina Andronescu demonstrează că nu are pic de respect pentru şcoala românească, e opinia unui liceean de 18 ani, nu unul ca oricare altul. E vorba despre Andrei Şelaru, Selly, aşa cum îl ştiu cei peste 2 milioane de oameni care îi urmăresc vlogul. O celebritate pentru generaţia sa, care nu-i iartă ministrului experimentele la care a supus şcoala românescă. Un interviu acordat în direct, la Jurnalul de Seară.
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”
Controversă la festivalul din Costinești. Andrew Tate a urcat pe scenă și a dansat pe manele. Reacția lui Selly
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cum a ajuns Estonia să depășească chiar și Finlanda la testele PISA
O profesoară din Focșani, în topul celor mai buni profesori din lume
Greva generală în școli continuă
"Sunt foarte mulţi profesori pe care îi am la inimă, am avut noroc de profesori buni, pasionaţi, implicaţi.
Nu cred că e uşor să fii profesor când această meserie îşi pierde tot mai mult respectul. Chiar doamna ministru Andronescu vorbea despre respect, asta mi s-a părut cel mai comic. Nu mi se pare că dumneai a avut în 3 mandate vreun respect pentru învăţământ. Mi s-a părut, de exemplu, că a creat fabricile de diplome", a spus Selly.
Într-o intervenţie publică anterioară, el spunea că şcoala nu te pregăteşte pentru viitor, ci pentru trecut. La Digi24, ministrul Educaţiei i-a răspuns apoi că educaţia civică este o materie care îi învaţă pe elevi despre instituţii şi cum funcţionează ele.
"Am făcut educaţie civică în clasele primare şi la gimnaziu. La gimnaziu am studiat pe un manual neactualizat după intrarea României în UE. Profesoara ne spunea: învăţaţi pentru capacitate!
Interviul integral din Jurnalul de Seară
Nu în clasa a opta ar trebui să înveţi despre ordonanţe de urgenţă, ci la liceu, când eşti aproape de vot. Aşa ar trebui să ştii ce face un parlamentar, un ministru, un preşedinte. Ce este ordonanţa de urgenţă, ce face Înalta Curte, ce face procurorul general, ce atribuţii are preşedintele.
Şcoala românească ar trebui să facă mai multe lucruri care să te pregătească pentru actualitate.
De exemplu, şcoala nu te invaţă ce să faci cu banii. Niciodată nu ni s-a explicat nimic despre corupţie.
Nu am fost încurajaţi să criticăm.
Protestul tinerilor neinformaţi, care ies şi ţipă, dar nu ştiu exact despre ce e vorba, nu cred că ajută. Acolo, scoala trebuie să intervină", a spus tânărul, la Digi24.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News