Live

Selly, la Digi24: Doamna Andronescu vorbea despre respect, asta mi s-a părut cel mai comic

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu. Foto: Gov.ro

De trei mandate, ministrul Ecaterina Andronescu demonstrează că nu are pic de respect pentru şcoala românească, e opinia unui liceean de 18 ani, nu unul ca oricare altul. E vorba despre Andrei Şelaru, Selly, aşa cum îl ştiu cei peste 2 milioane de oameni care îi urmăresc vlogul. O celebritate pentru generaţia sa, care nu-i iartă ministrului experimentele la care a supus şcoala românescă. Un interviu acordat în direct, la Jurnalul de Seară.

"Sunt foarte mulţi profesori pe care îi am la inimă, am avut noroc de profesori buni, pasionaţi, implicaţi.

Nu cred că e uşor să fii profesor când această meserie îşi pierde tot mai mult respectul. Chiar doamna ministru Andronescu vorbea despre respect, asta mi s-a părut cel mai comic. Nu mi se pare că dumneai a avut în 3 mandate vreun respect pentru învăţământ. Mi s-a părut, de exemplu, că a creat fabricile de diplome", a spus Selly.

Într-o intervenţie publică anterioară, el spunea că şcoala nu te pregăteşte pentru viitor, ci pentru trecut. La Digi24, ministrul Educaţiei i-a răspuns apoi că educaţia civică este o materie care îi învaţă pe elevi despre instituţii şi cum funcţionează ele.

"Am făcut educaţie civică în clasele primare şi la gimnaziu. La gimnaziu am studiat pe un manual neactualizat după intrarea României în UE. Profesoara ne spunea: învăţaţi pentru capacitate!

Interviul integral din Jurnalul de Seară

Nu în clasa a opta ar trebui să înveţi despre ordonanţe de urgenţă, ci la liceu, când eşti aproape de vot. Aşa ar trebui să ştii ce face un parlamentar, un ministru, un preşedinte. Ce este ordonanţa de urgenţă, ce face Înalta Curte, ce face procurorul general, ce atribuţii are preşedintele.

Şcoala românească ar trebui să facă mai multe lucruri care să te pregătească pentru actualitate.

De exemplu, şcoala nu te invaţă ce să faci cu banii. Niciodată nu ni s-a explicat nimic despre corupţie. 

Nu am fost încurajaţi să criticăm.  

Protestul tinerilor neinformaţi, care ies şi ţipă, dar nu ştiu exact despre ce e vorba, nu cred că ajută. Acolo, scoala trebuie să intervină", a spus tânărul, la Digi24.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre metoda la care apelează părinții înainte de Crăciun

Românii din Cernăuți cer ajutorul Executivului de la București, pe fondul modificărilor din sistemul de învăţământ ucrainean

Fundația Tinmar acordă burse de merit în valoare de 500 € elevilor cu rezultate excepționale

IICCMER propune lecții de „educație antitotalitară” în școli. „România nu poate fi «salvată» prin subminarea democraţiei”

Partenerii noștri