Live

Radioterapie cu aparatură de ultimă generație, la Centrul Oncologic Sanador

Data publicării:

Centrul Oncologic Sanador pune la dispoziția pacienților o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic și tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, în ambulatoriu sau prin spitalizare de zi și continuă, cu ajutorul celor mai performante echipamente și tehnologii medicale disponibile în acest moment pe piață.

În plus, cazul fiecărui pacient care apelează la serviciile Centrului Oncologic Sanador este analizat și verificat de o comisie oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din medici cu vastă experiență și rezultate remarcabile, din arii de interes complementare (oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, neurochirurgie, radiologie-imagistică medicală, anatomie patologică, nutriție, psihologie etc., după caz). În Tumor Board se stabilesc, pe baza datelor medicale de ultimă oră și a celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice, recomandări privind modalitățile de diagnostic suplimentare (dacă este cazul), tratamentele personalizate și optimizate, precum și ordinea intervențiilor medicale. Toate acestea sunt discutate cu pacientul, care, informat fiind, alege pașii de urmat în deplină cunoștință de cauză.

Radioterapia, una dintre abordările terapeutice recomandate frecvent în cazul neoplaziilor, utilizează radiații de înaltă energie pentru a distruge celulele canceroase, cu efecte secundare minime asupra țesuturilor sănătoase din vecinătatea tumorii. Radioterapia este efectuată cu ajutorul unui accelerator liniar.

În Centrul Oncologic Sanador sunt utilizate pentru radioterapie două acceleratoare liniare de ultimă generație TrueBeam și TrueBeam STx High Definition, produse de Varian, lider mondial în domeniu. Astfel, poate fi efectuată o gamă complexă de tratamente:

  • Radioterapie cu intensitate modulată (IMRT);

  • Radioterapie cu arc modulată volumetric (RapidArc);

  • Radioterapie ghidată imagistic (IGRT);

  • Radioterapie 3D conformațională;

  • Radioterapie stereotaxică:

  • Radiochirurgie stereotaxică (SRS): tratamentul metastazelor cerebrale și al altor tipuri de tumori rare adenoame hipofizare, neurinom acustic, meningioame de bază de craniu;

  • Radioterapie stereotaxică corporală (SBRT): tratamentul tumorilor extracraniene – tumori primare pulmonare neoperabile în stadiu incipient, metastaze pulmonare, metastaze vertebrale.

Planificarea ședințelor de tratament prin radioterapie se face după ce pacientul este examinat cu ajutorul aparatului Phillips Brilliance Big Bore 4D, cel mai performant computer tomograf dedicat radioterapiei. Acesta permite inclusiv scanarea 4D, aspect esențial în cazul tumorilor dependente de mișcările respiratorii (cancere toracice, cancere mamare și cancere abdominale).

Brahiterapia sau radioterapia internă este o abordare terapeutică modernă utilizată pentru tratamentul mai multor tipuri de cancere (inclusiv cancer de col uterin, endometru, de prostată, de sân etc.). Prin brahiterapie, se administrează țintit o doză mare de radiații, folosind cantități foarte mici de material radioactiv, într-un timp scurt, asupra unei zone bine delimitate. Astfel, sunt distruse doar celulele maligne, iar structurile sănătoase din organism sunt protejate.

La Centrul Oncologic Sanador, punem la dispoziția pacienților un echipament de ultimă generație pentru brahiterapie, Varian GammaMedplus iX, care oferă siguranță, precizie și flexibilitate în efectuarea procedurii.


Descoperă Centrul Oncologic Sanador.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi părinți din Australia au pretins că fiul lor are cancer pentru a primi donații. I-au ras sprâncenele și l-au pus în scaun cu rotile

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii. Ce trebuie să faci

Partenerii noștri