Medic: 40 de copii au murit în ultimii doi ani așteptând să se găsească un loc în spitale pentru a fi tratați
40 de copii în stare critică au murit în ultimii doi ani, așteptând să fie transferați în spitale în care să poată fi tratați. Medicul Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul "Marie Curie", trage un nou semnal de alarmă asupra stării unui sistem de sănătate în care copiii ajung în spitale care nu au dotări sau medici.
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Concurență mare la rezidențiat. Jumătate dintre candidați vor ajunge șomeri
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Vânătoarea de cadouri în prag de sărbători. Cum să eviți jucăriile care pot pune în pericol siguranța copilului tău
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
Protest al medicilor în Piața Victoriei, după scandalul Sf. Pantelimon
Cătălin Cârstoveanu, șeful secției ATI pentru nou-născuți a Spitalului "Marie Curie": Am făcut o aplicație unde se vede câte locuri avem acolo, câți sunt în așteptare, câți sunt peste număr, (acum – n.r.) avem cinci peste număr, 13 critici stau în așteptare. Pot să moară, azi, mâine, poimâine.
În 2 ani de zile de când am dat drumul la aplicație au murit 40 de copii pe lista așteptând să fie transferați într-un loc multidisciplinar.
Moderator Digi24: Ce înseamnă copil în așteptare?
Cătălin Cârstoveanu: Copil în așteptare înseamnă că în momentul actual, reanimarea e arhiplină, chirurgii ar putea să facă operația, noi am putea să tratăm să spunem, dar nu e fizic loc unde să-l pui, dar stă pe o lista de așteptare și ne uităm care e cel mai critic pe care să-l luăm. Fiecare centru universitar mare are nevoie de spitale pediatrice regionale.
Nimeni nu vorbește despre acest lucru. Când e un accident grav, nu spun de colegii care fac minuni la spitalele de urgență și la alte spitale de adulți, dar acolo se transferă, noi n-avem centru de traumă pentru copii, pentru că n-avem gardă pentru așa ceva, nu avem garda de la neurochirurgie. Copiii mor în România, pe liste de așteptare.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News